Σούπερ Λίγκα: Πέρασε από το Παγκρήτιο η Ξάνθη, 2-0 τον Εργοτέλη

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 19:08
UPD:19:10
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ACTION IMAGES
A- A A+

Σπουδαία νίκη επί του Εργοτέλη με 2-0 στο Παγκρήτιο πήρε η Ξάνθη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτησε της ακριτικής ομάδας, η οποία ήταν καλύτερη του αντιπάλου της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι «χρωστούν» σε μεγάλο βαθμό το «διπλό» που πήραν στο γκολκίπερ τους, Κυριακίδη, ο οποίος στο 0-0 απόκρουσε το πέναλτι του Χαντί κι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να προηγηθεί λίγο αργότερα και στο τέλος να φύγει από το Παγκρήτιο με το πρώτο «διπλό» στο πρωτάθλημα.

Μία ακόμη απώλεια βαθμών είχε ο Εργοτέλης, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αγνοεί τη νίκη (έχει πετύχει μόλις μία κι αυτή εκτός έδρας) και το έργο της παραμονής στην κατηγορία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για τους Κρήτες. 

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ο Εργοτέλης ήταν αυτή που «άγγιξε» το γκολ στο 21ο λεπτό με το πέναλτι που κέρδισε ο Γιουσούφ από την ανατροπή του Γουάλας. Ο Χαντί ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Κυριακίδης έπεσε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα διατηρώντας το 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα πρώτο μέρος χωρίς πολλές φάσεις, εάν εξαιρέσει κανείς τη μεγάλη ευκαιρία που είχαν οι γηπεδούχοι να προηγηθούν.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε χωρίς γκολ, η Ξάνθη επιβεβαίωσσε την ανωτερότητά της ανοίγοντας το σκορ με το Λισγάρα ακριβώς στην εκπνοή του 45λεπτου.

Η νευρικότητα που διακατείχε τους γηπεδούχους μετά το γκολ που δέχτηκαν ήταν εμφανής στις προσπάθειες που έκαναν στην επανάληψη. Η Ξάνθη κατάφερε στο 71΄ να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ομπόντο, από φοβερή ενέργεια του Σολτάνι και να «κλειδώσει» ουσιαστικά το «τρίποντο» (0-2).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις