Τρίποντο στη Λιβαδειά (2-1) με Μήτρογλου ο Ολυμπιακός

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 21:29
UPD:21:53
ICONPRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Με λυτρωτή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ''σκηνοθέτη'' της επιτυχίας τον Ιμπραΐμ Αφελάι που άλλαξε τη ροή της συνάντησης με την είσοδό του, ο Ολυμπιακός πήρε πολύ δύσκολη αλλά και εξόχως σημαντική νίκη στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό με 2-1, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Η πειραϊκή ομάδα υποχρέωσε τους ''πράσινους'' της Βοιωτίας στην πρώτη ήττα μετά από έξι παιχνίδια, αφού χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να φύγει με τους τρεις βαθμούς και να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στον ένα, με τον ''Δικέφαλο'' να έχει πάντως έναν αγώνα λιγότερο. 

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη υπέβαλαν τους αντιπάλους τους στην απόλυτη... ψυχρολουσία, αφού πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα προηγούνταν 1-0. Σε καλοχτυπημένο κόρνερ του Βούκσεβιτς ο Σιόβας σηκώθηκε στις... μύτες των ποδιών του και ο προωθημένος Τομάς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ ο Ρομπέρτο είχε αφήσει την έξοδό του στη μέση.

Οι ''μνήμες'' του προηγούμενου αγώνα τους, εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, ''στοίχειωσαν'' τους παίκτες του Μίτσελ στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν ούτε μία ενέργεια, παρά τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και την πίεση που ασκούσαν στον Λεβαδειακό.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία χαμένη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα. Στο 22΄ ο Κασάμι ''σημάδεψε'' από κοντά τον Μήτρογλου, που ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ νωρίτερα δύο καλά σουτ του Ντομίνγκες στο 7΄ και το 10΄ δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού το πρώτο έφυγε δίπλα από το δοκάρι και το άλλο αποκρούστηκε από τον Σηφάκη.

Οι γηπεδούχοι ήταν πάντως άτυχοι, αφού στο 18ο είχαν ήδη πραγματοποιήσει δύο αλλαγές, με τον Νικολακάκη να αντικαθιστά τον Πρόγιτς στο 8΄ και τον Σκέμπη να περνά στη θέση του Μαχαίρα στο 18΄, αλλά στο 27΄ υπήρξαν και πάλι απειλητικοί, με τον Ρομπέρτο να πραγματοποιεί πολύ δύσκολη επέμβαση στο διαγώνιο σουτ του Ορτέγκα.

Η πρώτη παρέμβαση του Μίτσελ στο παιχνίδι δεν έδωσε και πολλά πράγματα σε επίπεδο ουσίας, παρά τη δραστηριότητα του Ντοσεβί από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Στο 60΄ όμως η είσοδος του Αφελάι ήταν ο ''καταλύτης'' για την έκβαση του αγώνα, αφού ο Ολλανδός έκανε ''πράγματα και θαύματα'' από τα αριστερά.

Αρχικά ο διεθνής Ολλανδός ήταν εκείνος που έλυσε το ''γρίφο'' της ισοφάρισης στο 73ο λεπτό, κάνοντας το 1-1 με σουτ από το ύψος της περιοχής που αιφνιδίασε τον Σηφάκη. Η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε, ο Λεβαδειακός αμυνόταν πια έξω από την περιοχή του και αφού στο 88΄ ο Ντοσεβί είδε την μπάλα να του στρώνεται άριστα αλλά εκείνος να σουτάρει στα ύψη, ήρθε η ανατροπή.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και σε άλλο ένα από τα πάμπολλα γυρίσματα του Αφελάι στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Μήτρογλου πετάχτηκε προλαβαίνοντας τους αμυντικούς του Λεβαδειακού και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στη μοναδική ολοκληρωμένη ενέργειά του σε ολόκληρο το παιχνίδι. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις