Σούπερ Λίγκα: «Σκόνταψε» στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, 1-1, με τον Αστέρα

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 21:22
UPD:21:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης Ντόριν Γκόιαν (δεξιά) και ο παίκτης του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπεργκ (αριστερά) μάχονται για την κατοχή της μπάλας κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης.

A- A A+

Χωρίς νικητή τελείωσε το σημαντικότερο ματς της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και στον Παναθηναϊκό (1-1).

Μετά από 4 σερί νίκες οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», ωστόσο, μείωσαν στο -5 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ενώ πλησίασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής τον Ολυμπιακό. Οι Αρκάδες απέδειξαν ότι παραμένουν μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα τους, όπου δεν έχουν γνωρίσει ακόμη την ήττα. 

Το πρώτο ημίχρονο στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» είχε πολλές φάσεις, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων, δύο γκολ και τις δύο ομάδες να «αποζημιώνουν» με την εμφάνισή τους τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες.

«Μοιραίος» παίκτης των «πρασίνων» στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Λουκ Στιλ. Ο Βρετανός γκολκίπερ, κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο διάστημα αυτό με 3-4 εξαιρετικές επεμβάσεις, ήταν αυτός που φέρει ακέραια ευθύνη για το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα στο 36΄ από την κεφαλιά του Σανκαρέ.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 30΄ το «τριφύλλι» είχε ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Λαγού, μετά την όμορφη ενέργεια του Ζέκα. Στο 14΄ , στο 20΄ και στο 45΄ ο Στιλ έκανε σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ των Γιαννιώτα, Πάρα, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου πραγματοποίησε διπλή απόκρουση σε σουτ των Φερνάντες και Τσοκάνη.

Οι αλλαγές που έκαναν οι προπονητές των δύο ομάδων στο δεύτερο μέρος δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν να ήταν σαφώς πιο λίγες από αυτές του πρώτου 45λεπτου.

Στο 58΄ ο Αστέρας πλησίασε στο γκολ με τον Φερνάντες να αστοχεί από καλή θέση, ενώ ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού με τον Πέτριτς να μη μπορεί να νικήσει τον Κοσίτσκι μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπεργκ.

Όσο περνούσε η ώρα, οι αντίπαλοι προτίμησαν να διαφυλάξουν πρώτα το μηδέν στα μετόπισθεν και απέφυγαν να ρισκάρουν. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς κι εντυπώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις