Σούπερ Λίγκα: «Έμεινε» στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ

Μεγάλη νίκη η Ξάνθη με 4-2 στα Πηγάδια
Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 16:51
UPD:16:51
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/LASKARIS TSOUTSAS

Η ακριτική ομάδα με σωστή αμυντική τακτική και με κύριο στοιχείο τον αιφνιδιασμό (δύο γκολ στο ξεκίνημα των ημιχρόνων) υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη εφετινή εκτός έδρας ήττα τους και δεύτερη, μόλις, συνολικά στο πρωτάθλημα.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ...έμεινε στη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και ηττήθηκε με 4-2 στη Ξάνθη από την τοπική ομάαδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η ακριτική ομάδα με σωστή αμυντική τακτική και με κύριο στοιχείο τον αιφνιδιασμό (δύο γκολ στο ξεκίνημα των ημιχρόνων) υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη εφετινή εκτός έδρας ήττα τους και δεύτερη, μόλις, συνολικά στο πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Αγγελου Αναστασιάδη, τέσσερις ημέρες μετά το μεγάλο «διπλό» επί των Πειραιωτών, δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του ΠΑΣ Γιάννινα (2-2 με τον Ολυμπιακό) και, πλέον, το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον.

Η Ξάνθη έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και μόλις στος 1ο λεπτό απείλησε με τον Καπετάνο, ενώ πέντε λεπτά μετά ο έμπειρος επιθετικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, περνώντας τη μπάλα πάνω από το Γλύκο (1-0).

Με συνεχές πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «μπλοκάρουν» τον αντίπαλό τους και στα πρώτα 20 λεπτά κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Από κει και πέρα ο «δικέφαλος» του Βορρά συνήλθε και στο 29΄ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Τζανδάρη μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Πίεσε πολύ η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στο τελευταίο 15λεπτο και στο 38΄ έφτασε στην ισοφάριση με το μόνιμο σκόρερ της, Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος αξιοποίησε την ασίστ του Γκολάσα και με πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη (1-1).

Όπως ακριβώς συνέβη και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου οι Ακρίτες αιφνιδίασαν και πάλι τον ΠΑΟΚ και στο 47΄ ξαναπήραν το προβάδισμα με το ιδανικό τελείωμα του Λουσέρο, μετά την κεφαλιά-πάσα του Καπετάνου (2-1). Το γκολ αυτό επηρέασε πάρα πολύ τους φιλοξενούμενους τόσο σε αγωνιστικό, αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

'Ό,τι κι αν έκανε στη συνέχεια η ομάδα του Αναστασιάδη δεν έφερνε αποτέλεσμα. Η Ξάνθη έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη και ήλεγχε το ματς. Ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της η ομάδα του Λουτσέσκου και σε μία από αυτές στο 77΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Κλέιτον, που πλάσαρε ιδανικό το Γλύκο, ωστόσο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ήθελαν να...παραδοθούν. Στο 82΄ ο Μακ έδωσε χαρακτήρα-θρίλερ στο παιχνίδι, καθώς μείωσε σε 3-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ομάδας του για να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν βγει όλοι μπροστά για να «σώσουν την παρτίδα» και η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο σε μία ακόμη αντεπίθεσή της να «σφραγίσει» τη μεγάλη νίκη της με το γκολ του Καπετάνου στο 89΄.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις