Σούπερ Λίγκα: Δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη ο Λεβαδειακός, 2-0, επί του ΟΦΗ

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 19:17
UPD:19:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ο Βαγγέλης Μάντζιος πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον αγώνα ΟΦΗ-Λεβαδειακός για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο Κρήτης.

A- A A+

Δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» πέτυχε ο Λεβαδειακός, αυτή την φορά επί του ΟΦΗ με 2-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η επιβλητική νίκη των Βοιωτών επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με 4-0, στα μέσα της εβδομάδας, αποδείχθηκε πως δεν ήταν «πυροτέχνημα», αφού σε πολύ μικρό διάστημα οι «πράσινοι» πέρασαν και από το Ηράκλειο, με μεγάλο πρωταγωνιστή το Βαγγέλη Μάντζιο. Το «τρίποντο» που πήραν πρόσφατα οι Κρήτες στο τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη δεν είχε συνέχεια, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους σε δεύτερο σερί ματς που έδωσαν.

Με το Λεβαδειακό να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και να είναι πιο απειλητικός από τον ΟΦΗ πέρασε το πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρός τέρματα.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποια σουτ στο πρώτο 20λεπτο με τους Μιλιάζες, Μεραμπασβίλι και Μακρή, που δε βρήκαν το στόχο τους, ενώ στο 29΄ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία για τους Κρήτες στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Πετρόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, ωστόσο, δεν έκανε καλό κοντρόλ και το συρτό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Οι Βοιωτοί απείλησαν στο 33΄ με τον Ορτέγκα, ενώ στο 39΄ από την ενέργεια του Μερεμπασβίλι η μπάλα δεν έφτασε στον Πετρόπουλο, που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Με το...καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Παντελίδη «πάγωσε» το «Θόδωρος Βαρδινογιάννης». Από τη λάθος έξοδο του Λόρια, ο Μάντζιος με το τρίτο προσωπικό του γκολ σε διάστημα τεσσάρων ημερών (είχε πετύχει άλλα δύο στο εκτός έδρας 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα) έβαλε μπροστά στο σκορ το Λεβαδειακό (0-1).

Προσπάθησε να «απαντήσει» αμέσως ο ΟΦΗ, αλλά ο Τομάς έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Τζορτζ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ στο παιχνίδι. 

Ο Κονέ στο 75΄ σημάδεψε το δοκάρι του Λόρια και στις καθυστερήσεις ο Τριποτσέρης ανέτρεψε τον Ορτέγκα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε ψύχραιμα ο Μάντζιος διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 (τέταρτο τέρμα σε δύο αγωνιστικές).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις