Champions League: Χωρίς φρένα Ρεάλ και Ρονάλντο, έκπληξη Μονακό

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 06:15
REUTERS/ARND WIEGMANN

Φάση του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Βασιλεία.

A- A A+

Το «5Χ5» της Ρεάλ Μαδρίτης, που συνεχίζει τον «καλπασμό» και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, η «αυτοκτονία» της Λίβερπουλ στη Βουλγαρία και η εκτός έδρας νίκη της Μονακό στο Λεβερκούζεν ξεχώρισαν μεταξύ των αναμετρήσεων της 5ης αγωνιστικής στους ομίλους 1-5.  

Η Λίβερπουλ κρατούσε τη νίκη απέναντι στη Λουντόγκορετς ως το 88΄, αλλά η αναξιόπιστη φετινή ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν κατόρθωσε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς που θα την έφερναν ισόβαθμη της Βασιλείας στη δεύτερη θέση.

Ακόμη κι έτσι, όμως, οι «κόκκινοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθούν στο Άνφιλντ τους Ελβετούς, που πάλεψαν καλά απέναντι στη Ρεάλ παρά την ήττα (0-1) και με νίκη θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «16».

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς το γκολ με το οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τον Ραούλ (71) στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να υπολείπεται τρία τέρματα του Λιονέλ Μέσι, που με το χατ-τρικ εναντίον του ΑΠΟΕΛ, την περασμένη Τρίτη, είναι ο απόλυτος σκόρερ της διοργάνωσης (74).

Στον 3ο όμιλο η κατάσταση περιπλέχτηκε, αφού η νίκη της Μονακό στο Λεβερκούζεν και το τρίποντο της Ζενίτ απέναντι στην Μπενφίκα έφεραν τα πάνω-κάτω.

Οι Γερμανοί έμειναν στους 9 βαθμούς, οι Μονεγάσκοι έφτασαν στους 8 και οι Ρώσοι στους 7, αλλά οι «ασπιρίνες» προκρίθηκαν ακόμη κι αν ηττηθούν την τελευταία αγωνιστική στο «Ντα Λουζ», αφού η ομάδα του Ζαρντίμ θα υποδεχθεί τη Ζενίτ, που χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί, ενώ στους Γάλλους αρκεί και η ισοπαλία.

Αντίθετα, στον 4ο όμιλο τα πάντα κρίθηκαν οριστικά, καθώς Ντόρτμουντ (είχε ήδη προκριθεί) και Άρσεναλ είναι ήδη στην επόμενη φάση, η Άντερλεχτ θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ και τα... εκατομμύρια της Γαλατασαράι θα περιοριστούν στο πρωτάθλημα Τουρκίας.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-0 (9΄ Ρ. Γκαρσία, 38΄, 62΄, 65΄ Μάντζουκιτς)
  • Μάλμε-Γιουβέντους 0-2 (49΄ Γιορέντε, 88΄ Τέβες)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (προκρίθηκε), Γιουβέντους 9, Ολυμπιακός 6, Μάλμε 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Λουντόγκορετς-Λίβερπουλ 2-2 (3΄ Αμπάλο, 88΄ Τερζίεφ – 8΄ Λάμπερτ, 37΄ Χέντερσον)
  • Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (35΄ Ρονάλντο)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 15 (προκρίθηκε), Βασιλεία 6, Λίβερπουλ 4, Λουντόγκορετς 4

3ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μονακό 0-1 (72΄ Οκάμπος)          
  • Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπενφίκα 1-0 (79΄ Ντάνι)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Μπάγερ Λεβερκούζεν 9 (προκρίθηκε), Μονακό 8, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 7, Μπενφίκα 4

4ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Άντερλεχτ-Γαλατασαράι 2-0 (44΄, 86΄ Μανγκούλου)
  • Άρσεναλ Ντόρτμουντ 2-0 (2΄ Σανόγκο, 57΄ Σάντσες)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ντόρτμουντ 12 (προκρίθηκε), Άρσεναλ 10 (προκρίθηκε), Άντερλεχτ 5, Γαλατασαράι 1

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις