Champions League: Νέο ρεκόρ ο Μέσι

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 23:38
UPD:26/11/2014 00:30
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Το νέο ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι σε διάστημα τριών ημερών είναι το θέμα της βραδιάς στις αποψινές συναντήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Μετά την ενθρόνισή του στην πρώτη θέση των σκόρερ στην Ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου ο εκπληκτικός Αργεντινός είναι πια «αρχικανονιέρης» και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπως ξεκίνησε αρχικά η διοργάνωση που μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έκανε χατ-τρικ στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και έφτασε συνολικά στα 74 τέρματα, καθιστώντας απλή ανάμνηση την προηγούμενη επίδοση που ανήκε στον Ραούλ (71) και είχε για εννέα χρόνια τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή.

Να σημειωθεί πάντως ότι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σε θέση… βολής (70 γκολ), που σημαίνει ότι πολύ σύντομα ο Ραούλ θα βρεθεί τρίτος. Από εκεί και ύστερα ξεχώρισε το επιβλητικό 5-0 της Τσέλσι μέσα στο Γκελζενκίρχεν επί της Σάλκε για τον 7ο όμιλο, με τους «μπλε» του Ζοζέ Μουρίνιο να πληγώνουν τον πρώην προπονητή τους, Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Πέρα από το εύρος της ήττας, οι «βασιλικοί μπλε» βρίσκονται πια και στην τρίτη θέση μετά τη νίκη της Σπόρτινγκ στη Λισσαβόνα επί της Μάριμπορ, στην πιο... περιπετειώδη αναμέτρηση της βραδιάς καθώς το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του «Ζοζέ Αλβαλάδε» καθυστέρησε σημαντικά την περάτωσή της.

Το παιχνίδι έληξε περίπου μία ώρα μετά το τέλος των υπόλοιπων συναντήσεων αλλά αυτό ουδόλως δυσαρέστησε τους γηπεδούχους του Μάρκο Σίλβα, που απέκτησαν προβάδισμα δύο βαθμών στη μάχη με τη Σάλκε για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Σε... θρίλερ εξελίχθηκε η κατάσταση και στον 5ο όμιλο, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ισοφαρίζει στο τελευταίο λεπτό τη Ρόμα και να παραμένει ισόβαθμη των «τζαλορόσι», αλλά με ντεζαβαντάζ στην ισοβαθμία και τη Μάντσεστερ Σίτι να φέρνει «τούμπα» τον αγώνα με την Μπάγερν, να υποχρεώνει τους Βαυαρούς στην πρώτη φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις με χατ-τρικ του Σέρχιο Αγουέρο και να παραμένει ζωντανή μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στον 8ο όμιλο, τέλος, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας στο Κίεβο της Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0 και αφήνοντας τους Ουκρανούς οριστικά δεύτερους στο γκρουπ, αφού νωρίτερα η Πόρτο είχε περάσει εύκολα με 3-0 από την έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Οι Βάσκοι, που επιβεβαίωσαν κι απόψε ότι άφησαν οριστικά πίσω την αγωνιστική κρίση, ξεπέρασαν τους Λευκορώσους και είναι το φαβορί για να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τα αποτελέσματα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

  • ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα 1-1 (90΄+ Β. Μπερεζούτσκι - 43΄ Τότι)
  • Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν 3-2 (21΄ πεν., 85΄, 90΄+ Αγουέρο – 40΄ Τσάμπι Αλόνσο, 45΄ Λεβαντόφσκι)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Μπάγερν 12 (προκρίθηκε), Ρόμα 5, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5, Μάντσεστερ Σίτι 4

6ος ΟΜΙΛΟΣ

  • ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα 0-4 (27΄ Σουάρες, 38΄, 58΄, 87΄ Μέσι)
  • Παρί Σεν Ζερμέν-Άγιαξ 3-1 (33΄, 83΄ Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς– 67΄ Κλάασεν)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Παρί Σεν Ζερμέν 13 (προκρίθηκε), Μπαρτσελόνα 12 (προκρίθηκε), Άγιαξ 2, ΑΠΟΕΛ 1 

7ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Σάλκε-Τσέλσι 0-5 (2΄ Τέρι, 29΄ Γουίλιαν, 44΄ αυτ. Κίρχοφ, 76΄ Ντρογκμπά, 78΄ Ραμίρες)
  • Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Μάριμπορ 3-1 (10΄ Μανέ, 35΄ Νάνι, 65΄ Σλιμανί – 42΄ αυτ. Νασιμέντο)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Τσέλσι 11 (προκρίθηκε), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 7, Σάλκε 5, Μάριμπορ 3

8ος ΟΜΙΛΟΣ

  • ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο 0-3 (56΄ Έκτορ Ερέρα, 65΄ Μαρτίνες, 89΄ Κρίστιαν Ερέρα)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1 (68΄ Σαν Χοσέ)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Πόρτο 13 (προκρίθηκε), Σαχτάρ Ντόνετσκ 8 (προκρίθηκε), Αθλέτικ Μπιλμπάο 4, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις