Σούπερ Λίγκα: Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» εύκολα τον Πανθρακικό (5-1)

Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 16:48
UPD:16:53
ICONPRESS/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
A- A A+

Κανένα πρόβλημα απέναντι στον ελιπέστατο Πανθρακικό δεν είχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε άνετα με 5-1 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Είκοσι δύο τελικές προσπάθειες είχε το πρώτο μέρος, με τις 17 να ανήκουν στον Ολυμπιακό, ο οποίος εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον άλλα τόσα. 

Η ομάδα του Μίτσελ πέτυχε την 5η νίκη στην έδρα της σε ισάριθμα ματς που έδωσε, παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο ισπανός προπονητής (άφησε εκτός τους Μασουακού, Μήτρογλου, Μανιάτη, Αμπιντάλ, Σιόβα και Γκαζαριάν). Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, απέναντι σε μία άμυνα που έμπαζε από παντού, είχε πολλές πλαγιοκοπήσεις, κυρίως από το δεξιά με τον Ελαμπντελαουΐ και γενικά ικανοίησε με την εμφάνισή του τον κόσμο που παρακολούθησε το ματς.  

Τσυγκρότημα της Κομοτηνής χωρίς προπονητή στον πάγκο του (εκτέλεσε χρέη ο Νίκος Μπαχαρίδης), αλλά και τους Ιγκόρ, Χασομέρη, Φερνάντες, δεν κατάφερε να πετύχει κάτι θετικό στο γήπεδο Καραϊσκάκη και συμπλήρωσε 5 παιχνίδια χωρίς νίκη (4 ήττες, μία ισοπαλία). Θα μπορούσε να είχε μπει στο ματς στα πρώτα 45 λεπτά στις δύο κλασικές ευκαιρίες που έχασε με τους Τζάνη και Ποτουρίδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο ματς από το ξεκίνημά του και στο 18ο μόλις δευτερόλεπτο «άγγιξαν» το γκολ με το Διαμαντάκο. Ακολούθησαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντομίνγκες, Διαμαντάκο, Ντοσεβί και Μπουχαλάκη, για να έρθει το γκολ στο 36΄ με το πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες. Πέναλτι που κέρδισε ο Αργεντινός από μαρκάρισμα του Τζάνη και το αξιοποίησε.

Το 2-0 δεν άργησε. Στο 39΄ από φάση διαρκείας στα καρέ του Πανθρακικού και σπουδαίες επεμβάσεις του Πασχαλάκη, ο Παπαγεωργίου στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του. Ακριβώς στο 45΄ ο Διαμαντάκος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 66΄ μετά το σουτ του Ντοσεβί.

Παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μίτσελ «κατέβασαν ταχύτητα», πέτυχαν και τρίτο γκολ με την κεφαλιά του Αυλωνίτη στο 67΄, από το κόρνερ του Γιαννούλη. Ο Πανθρακικός κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, στο 79΄, με το πέναλτι του Κάσες (χέρι του Μήτρογλου), ωστόσο, ο Διαμαντάκος, στο 84΄ με κεφαλιά έκανε το 4-1 και στο 90΄ ο Μήτρογλου με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (5-1).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις