Σούπερ Λίγκα: Ανώτερη η Ξάνθη νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 21:22
UPD:09/11/2014 16:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Οι παίκτες της Ξάνθης πανηγυρίζουν την επίτευξη γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Ξάνθη - ΟΦΗ για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο Αθλητικό Κέντρο SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια Ξάνθης.

A- A A+

Μία εβδομάδα μετά τη συντριβή της από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (5-2), η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-1 στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η Ξάνθη μπήκε σαν...υπνωτισμένη στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τους παίκτες του Γκατούζο οι οποίοι ανέλαβαν από την αρχή τα ηνία του ματς και στο 2΄ είχαν την πρώτη κλασική ευκαιρία με το πλασέ του Ραζάκ από το ύψος της περιοχής να αποκρούει ο Ζαρόπουλος.

Το γκολ για τον ΟΦΗ ήρθε στο 6΄. Από το κόρνερ του Μιλιάζες, ο Πετρόπουλος σηκώθησε εντελώς ανενόχλητος στην «καρδιά» της άμυνας της Ξάνθης και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Το γρήγορο γκολ, όμως, αντί να δώσει...φτερά στους Κρήτες, τους έκανε να οπισθοχωρήσουν αδικαιολόγητα και τους «Ακρίτες» να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να πιέζουν για την ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ στο 20΄, όταν ο Λόρια απόκρουσε στη γωνία του την κεφαλιά του Λουσέρο. Δέκα λεπτά μετά τα κατάφεραν με την προβολή του Λισγάρα, από το φάουλ του Κλέιτον (1-1), ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος, με καταπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση στο 33΄ ανέτρεψε εντελώς το σκηνικό του ματς κι έβαλε μπροστά τη Ξάνθη (2-1).

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς έχασε η Ξάνθη στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, διάστημα στο οποίο έφτασε τέσσερις φορές πολύ κοντά στην επιτυχία. Οι Σολτάνι, Κλέιτον, Καπετάνος (δύο φορές) απέτυχαν να νικήσουν το Λόρια από πλεονεκτικές θέσεις (σε δύο περιπτώσεις ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έκανε σπουδαίες επεμβάσεις) κι όσο περνούσε η ώρα και παρέμενε το «εύθραυστο» 2-1, τόσο περισσότερο ο ΟΦΗ άρχισε να πιστεύει στην ισοφάριση.

Κι αν στο 77΄ η ομάδα του Γκατούζο έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, λόγω της αποβολής του Τζορτζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 80΄ έχασε την ευκαιρία του αγώνα με το Ροβίθη, ο οποίος σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Ζαρόπουλο νικήθηκε από τον πορτιέρε της ακριτικής ομάδας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις