Σούπερ Λίγκα: Πήρε βαθμό στο Παγκρήτιο η Βέροια, 2-2, με τον Εργοτέλη

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 16:55
UPD:18:35
ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
A- A A+

Παραμένει σε δυσχερή θέση, όσον αφορά το μέλλον του στη Σούπερ Λίγκα ο Εργοτέλης, μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στη Βέροια (2-2) στο εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς η «βασίλισσα» του Βορρά αναδείχθηκε ισόπαλη με το ίδιο σκορ (προηγήθηκε το εντός έδρας 2-2 με τον Πανιώνιο), ενώ οι Κρήτες, που δεν έχουν ακόμη γευτεί την χαρά της νίκης στο Παγκρήτιο, αγνούν το «τρίποντο» εδώ και 5 αγωνιστικές (3 ισοπαλίες, 2 ήττες). Την τελευταία φορά που πανηγύρισαν ήταν το 1-4 με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

Τριπλή μεγάλη ευκαιρία έχασε η Βέροια στο 12΄, αρχικά με το Μπεν που νικήθηκε από τον Τσέρνι και στη συνέχεια ο Καλτσάς δεν κατάφερε δύο φορές να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ σε μία από αυτές ο Μέγι έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η μπάλα...τιμώρησε τους Ημαθιώτες, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ με το σουτ του Χαλκιαδάκη, στην πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθεια των Κρητών στο ματς. 

Άμεση ήταν η «απάντηση» της Βέροιας. Ό,τι δεν κατάφερε λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Καλτσάς το πέτυχε στο 17΄ όταν ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους (1-1) με το καταπληκτικό φάουλ που εκτέλεσε από τη γωνία της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων.

Η μπάλα παιζόταν πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους λιγοστούς οπαδούς που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη κατάφερε να μπει με προβάδισμα στ'  αποδυτήρια, καθώς στο 38΄ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με το Γιουσούφ, που εκμεταλλεύτηκε την προσωρινή απόκρουση του Καντιμοίρη στο σουτ του Χαλκιαδάκη.

Με μία μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, Στο 55΄ από την κεφαλιά του Γιουρούφ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Καντιμοίρη και σα να μην έφτανε αυτό στην επόμενη προσπάθειά τους οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο χέρι του Λυκογιάννη μετά το σουτ του Καλτσά. Ο Μπεν το εκτέλεσε στο 61΄ και ισοφάρισε για τη Βέροια (2-2) δίδοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για το γκολ της νίκης στο υπόλοιπο διάστημα, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καντιμοίρη κι έτσι παραμένουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίαςμε 6 βαθμούς, ενώ η Βέροια έφτασε τους 17, όσους και ο Ολυμπιακός (μοιράζονται την 2η θέση).

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις