Νικητής στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τον Πανιώνιο

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 21:27
UPD:21:32
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΥ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άλωσε τη Νέα Σμύρνη, από την οποία έφυγε κατακτώντας μια σημαντική νίκη επί του Πανιώνιου με 1-0.

A- A A+

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άλωσε τη Νέα Σμύρνη, από την οποία έφυγε κατακτώντας μια σημαντική νίκη επί του Πανιώνιου με 1-0 χάρις στο γκολ του Ακόστα στο 62ο λεπτό, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Η πρώτη φετινή εκτός έδρας επιτυχία (συνολικά δεύτερη) έστειλε τους Ηπειρώτες στους οκτώ βαθμούς (10η θέση), ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε στους επτά μετά το break στην έδρα της, για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα της περιόδου 2014-2015.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και παίζοντας από τις πτέρυγες προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στα «πλευρά» της αντίπαλης άμυνας, με κύριο εκφραστή τον Πάνο από τη δεξιά πλευρά.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν μια καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό με τον Γιάννου, ο οποίος μετά την πάσα του Μπουμάλ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Βελλίδη στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 14΄ ένα μακρινό σουτ του Μπουμάλ έστειλε την μπάλα και πάλι πάνω από τη δοκό, για να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση οι Ηπειρώτες μετά το πρώτο εικοσάλεπτο κάνοντας την πρώτη τελική προσπάθεια στο 21΄, όταν ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Τσάβες.

Στο 37΄ οι παίκτες του Πανιώνιου ζήτησαν πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μπέριου επί του Μπουμάλ, ενώ το ίδιο είχε συμβεί δευτερόλεπτα νωρίτερα σε φάση που διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του ίδιου παίκτη, με τον διαιτητή Παπαπέτρου ωστόσο να δείχνει «παίζετε».

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άλλη μια καλή στιγμή για τον Πανιώνιο, όταν στο 39ο λεπτό ο Γιάννου «παίδεψε» τον Στρούνα από δεξιά και πλάσαρε, υποχρεώνοντας τον Βελλίδη σε εντυπωσιακή απόκρουση με το ανάποδο χέρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν δυνατά και επιθετικά, πίεσαν τους «κυανέρυθρους» κι αφού στο 59΄ η κεφαλιά του Τσάβες υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Παπαδόπουλο, στο 62΄ άνοιξαν το σκορ: ο Αργεντινός εμβόλισε την άμυνα από αριστερά και γύρισε στον επερχόμενο Ακόστα, ο οποίος από κοντά έσπρωξε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας στην ομάδα του την πρώτη φετινή νίκη μακριά από τους «Ζωσιμάδες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις