Σοκ για Παναθηναϊκό και ήττα (1-2) στη Λεωφόρο από ΟΦΗ

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 18:01
UPD:20/10/2014 02:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
A- A A+

Ένας δυνατός και ψυχωμένος ΟΦΗ υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα, καθώς με γκολ του Μακρή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε 2-1 τους «πράσινους» στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής ημέρας στη Σούπερ Λίγκα.

Σε ένα ωραίο ποδοσφαιρικό απόγευμα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, παρουσία περίπου 10.000 θεατών και με τον καιρό να είναι σύμμαχος στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών για καλό θέαμα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιτεθεί από την αρχή για το γρήγορο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι «πράσινοι» εστίασαν τη δράση τους στην αριστερή πλευρά, όπου κινούνταν οι Καρέλης, Πράνιτς και Νάνο αλλά δεν κατόρθωναν να απειλούν ιδιαίτερα, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεσή του: στο 21ο λεπτό ο Στάθης σέντραρε από δεξιά και ο Γκιόργκι Μερεμπιασβίλι με εν κινήσει βολέ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.

Στο 25΄ οι Κρήτες απείλησαν εκ νέου, όταν ο Αρτιόλα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Πετρόπουλο αλλά αυτός καθυστέρησε και κόπηκε από τον Κουτρουμπή. Τα λεπτά περνούσαν με τους παίκτες του Αναστασίου «παγωμένους» και χωρίς κίνηση στο χώρο, εξαιρουμένης της φάσης στο 38΄, όταν ο Ατζαγκούν έβγαλε στον Κλωναρίδη, αυτός έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Καρέλης σούταρε άουτ.

Η μέτρια εικόνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να έχουν μεν κατοχή της μπάλας αλλά όχι και καλή οργάνωση και τους αντίπαλούς τους να αντιπαρέρχονται εύκολα ή δύσκολα.

INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένα πλασέ του Ατζαγκούν που έφυγε άουτ στο 50΄, άλλο ένα του Καρέλη στο 57΄ που είχε την ίδια τύχη και μια κεφαλιά του ίδιου που μπλόκαρε ο Λόρια στο 70΄ ήταν όλες κι όλες οι μοναδικές αξιοσημείωτες προσπάθειες του Παναθηναϊκού, ενώ ο ΟΦΗ φάνηκε μόνο στο 76΄, όταν ο Στιλ απέκρουσε το σουτ του Ράζακ.

Ως είθισται λοιπόν σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δεν υπάρχει απειλή από δημιουργία και οργανωμένο παιχνίδι το όποιο γκολ προέρχεται από «στημένες μπάλες». Στο 77΄ ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουτρουμπής πήρε την κεφαλιά και η μπάλα αφού βρήκε στον Τριποτσέρη κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-1.

INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ενέτεινε τις προσπάθειές του στη συνέχεια, όμως όχι μόνο δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ της νίκης ως το το τέλος του αγώνα αλλά ήταν αυτός που δέχθηκε το «μοιραίο» τέρμα από τον Μακρή στο «λυκόφως» της αναμέτρησης, όταν στο κόρνερ του Μιλιάζες ο σκόρερ μόνος και ανενόχλητος διαμόρφωσε με το μηρό (!) το τελικό 1-2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις