Λύτρωση με Μήτρογλου για Ολυμπιακό, 3-2 τον Εργοτέλη

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 22:20
UPD:19/10/2014 01:41
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Με από «μηχανής Θεό» τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 90΄, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-2 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αφού προηγουμένως χρειάστηκε να ανατρέψει δύο φορές το εις βάρος του αποτέλεσμα. 

Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα αλλά προβλημάτισαν με την απόδοσή τους, ενόψει της «καυτής» εβδομάδας που έπεται με Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ και Παναθηναϊκό στη Σούπερ Λίγκα.
 
Η ομάδα του Μίτσελ έδειξε για πολλοστή φορά μια αξιοσημείωτη αδυναμία στην ανασταλτική και αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να εκτεθεί πάρα πολλές φορές σε άμεσο κίνδυνο και να χρειαστεί η ικανότητα του Ρομπέρτο για να περιοριστεί το παθητικό στα δύο γκολ.
 
Οι αδυναμίες των «κόκκινων»
 
Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, Μποτία και Αυλωνίτης, εξετέθησαν ανεπανόρθωτα απόψε, βλέποντας στις περισσότερες φάσεις την πλάτη των αντίπαλων παικτών και ειδικά του εκπληκτικού Γιουσούφ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε απέναντι σε μια γραμμή γεμάτη αδυναμίες.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη, που επετεύχθη από την πλευρά του Σαλίνο, ο οποίος βρισκόταν στην... άμυνα του Εργοτέλη, με τον Αυλωνίτη να μην πηγαίνει πάνω στον Χαντί αλλά να τον παρακολουθεί από δύο μέτρα μακριά (!) να σουτάρει και να σκοράρει. 
 
Χωρίς επιστροφές λοιπόν, άνευ συνοχής, με προβληματική «χημεία», τις γραμμές να έχουν μεγάλες αποστάσεις και τους περισσότερους παίκτες τους να μη μαρκάρουν ούτε με τα... μάτια, προεξάρχοντος του Ντουρμάζ, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ τυχεροί που έφυγαν νικητές από την Κρήτη, καθώς κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν χάσει από τον εξαιρετικό Εργοτέλη, που κατέστρεψε τη βραδιά του από την επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια.
 
Φουλ επίθεση
 
Ο αγώνας ήταν μακράν ο καλύτερος φετινός στο πρωτάθλημα, με εκπληκτικό ρυθμό από την αρχή ως το τέλος και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο με τους Χαλκιαδάκη (7΄), Χαντί (9΄, 37΄) και Γιουσούφ (19΄, 27΄, 36΄), ενώ για τον Ολυμπιακό είχαν αστοχήσει οι Φουστέρ (16΄), Ντομίνγκες (23΄), Μασουακού (25΄) και Μήτρογλου (27΄).
 
Νωρίτερα ο Μανιάτης είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι του Τσέρνι στο 10΄, για να ανοίξει το σκορ τελικά στο 43΄ ο Γιουσούφ, που βγήκε εύκολα στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Ρομπέρτο και να «χτυπήσει» για πρώτη φορά ο Μήτρογλου στο 45΄, στο γύρισμα της μπάλας από τον Μασουακού που έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά.
 
Αγώνας... run & gun
 
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Τσέρνι απέκρουσε σε κόρνερ το απευθείας χτύπημα φάουλ του διεθνή σέντερ φορ (50΄) και πέντε λεπτά αργότερα, σε νέα αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-1 με το αριστερό διαγώνιο σουτ του Χαντί που έστειλε την μπάλα χαμηλά στη γωνία του Ολυμπιακού. 
 
Στο 65΄ ο Ισπανός τερματοφύλακας αποσόβησε το 1-3 αποκρούοντας τη «λόμπα» του Παμλίδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα έγινε το 2-2 με πέναλτι του Ντομίνγκες που είχε κερδίσει ο Γκαζαριάν από τον Πίτσο. Το παιχνίδι έγινε στη συνέχεια... ροντέο, με τον Μίτσελ να περνά Φορτούνη και Διαμαντάκο αντί Αυλωνίτη και Σαλίνο, καταργώντας στην ουσία τη μεσαία γραμμή του, καθώς ο ένας αμυντικός μέσος (Μανιάτης) πέρασε δεξί μπακ και ο έτερος (Μιλιβόγεβιτς) στόπερ!
 
Ο πρωταθλητής έγινε ακόμη πιο ευάλωτος, δέχθηκε επιθέσεις αλλά τελικά όχι μόνο δεν το πλήρωσε μα έφτασε στη νίκη με το δεύτερο γκολ του Μήτρογλου, και πάλι στο τέλος του ημιχρόνου, που σε φάση διαρκείας σε πολιορκία της άμυνας του Εργοτέλη είδε την μπάλα να έρχεται πάνω του μετά το σουτ του Μιλιβόγεβιτς, για να γράψει από κοντά το 2-3 και να σημειώσει το τρίτο γκολ του στο πρωτάθλημα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις