Σκληρό «ροκ» για την προεδρική εκλογή

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 10:57
UPD:10:58
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Από εδώ και στο εξής το Μαξίμου, όπως λέει κυβερνητικό στέλεχος, είναι αποφασισμένο να «μην αφήσει να πέσει τίποτε κάτω». 

A- A A+

Τη σκληρή γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτι που φάνηκε και από τη χθεσινή τους αντίδραση στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Σκουρλέτη.

Από εδώ και στο εξής το Μαξίμου, όπως λέει κυβερνητικό στέλεχος, είναι αποφασισμένο να «μην αφήσει να πέσει τίποτε κάτω». Αφενός διότι ανάλογες καταγγελίες, οι οποίες δεν γίνονται πρώτη φορά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να διατυπώνονται αβίαστα», αφετέρου διότι το κλίμα έντασης συσπειρώνει τις Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίες εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και υφίστανται πιέσεις από τους ψηφοφόρους τους.

Ιδίως στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται αντιμέτωπος με κύμα αμφισβήτησης, τόσο του ίδιου όσο και των επιλογών του, κυρίως με αιχμή τη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ..

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα σταθερό και δύσκολα αναστρέψιμο προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στα όρια της εκλογικής του επιβίωσης. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το MEGA που δείχνει προβάδισμα 6,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, η αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά πολλούς ακυρώνει στην πράξη τα σενάρια περί «μίνι ανασχηματισμού». Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, δήλωσε στο Mega ότι το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός (στην ομιλία του για τα 40 χρόνια της ΝΔ) ελήφθη.

Χθες συνεδρίασε στη Συγγρού η Εκτελεστική Γραμματεία την Ν.Δ. όπου για μια ακόμη φορά ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, υπογράμμισε ότι στρατηγική επιλογή του κόμματος είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2016, καθώς αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.

Ωστόσο, ο κ. Παπαμιμίκος είπε ότι «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Νέα Δημοκρατία». Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή σημείωσε ότι η κυβέρνηση «πιστεύει στο θεσμικό ρόλο των πολιτικών οργανισμών» και δεν τους αντιλαμβάνεται «ως εκλογικούς μηχανισμούς».

Το προσεχές διάστημα η Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την επέτειο της ίδρυσής της. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 51 εκδηλώσεις, μία σε κάθε νομό της χώρας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή