ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνει ο πρωθυπουργός αρωγός της δικαιοσύνης

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 19:54
UPD:20:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να γίνει αρωγός της δικαιοσύνης ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση σχετικά με δημοσίευμα περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του κ. Σαμαρά ο οποίος σε ανακοίνωσή του χαιρέτησε «την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών» αναφέρει ότι: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην  εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα αναφέρθηκε σε πληροφορίες για χρηματισμό βουλευτών, με στόχο να εξασφαλιστούν 180 έδρες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη είχαν σαν αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς στον Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Εκτός από την αντίδραση του Πρωθυπουργού, για το συγκεκριμένο ζήτημα, τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία όπως είπε, θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας.

Σ. Βούλτεψη: Θα φανούν οι συκοφάντες

Εν τω μεταξύ την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη,  προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν τελείως χαμένα.Πρώτα βυσσοδομούν εκτοξεύοντας απίστευτες συκοφαντίες κατά βουλευτών και μετά εύχονται η Δικαιοσύνη να διαλευκάνει τα ψεύδη τους. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το βάρος της απόδειξης έχει ο καταγγέλλων» σχολιάζει η κ. Βούλτεψη και καταλήγει λέγοντας πως «και βέβαια, η διαλεύκανση των αστήρικτων καταγγελιών τους θα δείξει και τους συκοφάντες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή