Κόντρα για τα περί χρηματισμού βουλευτών με φόντο την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 19:21
UPD:19:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το σίγουρο είναι ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια κατά πολλούς παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το ελληνικό πρόβλημα χρέους.

A- A A+

Φυσιολογική κατάληξη θεωρούν κύκλοι της κυβέρνησης την εισαγγελική παρέμβαση για τις σημερινές αναφορές του υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο επιχειρηματίες «έχουν έτοιμο κουμπαρά» για τη συγκέντρωση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, «δεν είναι η πρώτη φορά που κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν υπονοούμενα, χωρίς και να τα τεκμηριώνουν για βουλευτές, υπουργούς ακόμη και το πρωθυπουργικό περιβάλλον».

Ενδεικτική είναι η προ τεσσάρων ημερών αναφορά του υπεύθυνου Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της εισηγητικής του ομιλίας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπου και εκείνος είχε αναφερθεί σε «εφοπλιστές», που ένα τους τηλεφώνημα στο Μαξίμου αρκεί «για να ακυρωθεί ένας νόμος ή ένα πρόστιμο».

Αυτή τη φορά, συνεχίζει το εν λόγω στέλεχος, «ο κ. Σκουρλέτης ξεπέρασε τα όρια», αφού μιλά ευθέως για «επιχείρηση με στόχο τον χρηματισμό βουλευτών και μάλιστα πλην της κυβερνητικής πλειοψηφίας ώστε να συναινέσουν στην προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή».

Ενδεικτική είναι και η δήλωση-παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος χαιρέτησε την παρέμβαση των δικαστικών Αρχών «για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών» και θύμισε ότι μόλις προχθές, είχε καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, «για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Βέβαια, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία», κάτι που είχε κάνει και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης προ ημερών στη Βουλή, καλώντας τότε τον Γ. Δραγασάκη «να πει συγκεκριμένα ονόματα».

Τότε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ανέτοιμος και επιφυλάχθηκε να το πράξει στο μέλλον, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση. 

Πάντως, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» κάλυψε απόλυτα τον κ. Σκουρλέτη, λέγοντας ότι : «Έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».

Το σίγουρο είναι ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια κατά πολλούς παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το ελληνικό πρόβλημα χρέους.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή