Ευ. Βενιζέλος: Επιβεβλημένη η προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 19:40
UPD:19:44
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Δικονομικά επιβεβλημένη χαρακτήρισε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς στον Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει λέγοντας ότι «τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες».

Τέλος, αναφέρει ότι «ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ».

Ο κ. Βενιζέλος το βράδυ της Παρασκευής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υπονόμευσε ανοικτά και απροκάλυπτα το εθνικό συμφέρον την διαπραγματευτική θέση της χώρας στην τελική φάση της εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση».

«Θέλησε να εμποδίσει την κυβέρνηση γιατί θεωρεί ότι χάνει το παιχνίδι του. Έβλαψε συνειδητά το εθνικό συμφέρον ενώπιον των πολιτών και των αγορών. Προσέβαλε τον εν ενεργεία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ταπείνωσε, τον ευτέλισε ως σύμβολο της εθνικής ενότητας».

«Εκβιάζετε συνειδήσεις, ταπεινώνετε θεσμούς» τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Βενιζέλος.

Σημειώνεται πως η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου γίνεται λίγο μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το ίδιο ζήτημα. Ο κ. Σαμαράς χαιρέτησε «την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών», και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να  τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.

«Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή