Συνεχίζεται ο ΕΝΦΙΑλτης για την κυβέρνηση

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 09:55
UPD:09:57
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης τόνισε χθες ότι αντιλαμβάνεται «την πίεση που αισθάνονται οι βουλευτές της συμπολίτευσης».

A- A A+

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ και παρά τις βελτιωτικές ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης τόνισε χθες ότι αντιλαμβάνεται «την πίεση που αισθάνονται οι βουλευτές της συμπολίτευσης» και σέβεται «το καθήκον τους να μεταφέρουν τα αιτήματα συμπολιτών μας σε μια πολύ δύσκολη, σε μια πολύ σκληρή περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια».

Αρκετοί βουλευτές όμως, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ανδρέας Ψυχάρης, η Άννα Καραμανλή, ο Ελ. Αυγενάκης, από τη Ν.Δ., ο Χρήστος Αηδόνης (ανεξάρτητος) και ο Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν δημόσια τις αντιρρήσεις τους.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Μαξίμου έχει δώσει εντολή σε όλους τους υπουργούς να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να μη προκαλέσουν τους βουλευτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr μελετά την αντικατάσταση των κ. Σηφουνάκη και Αυγενάκη, ενδεχομένως και της κ. Καραμανλή από το Γ΄ Θερινό τμήμα της Βουλής.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις, η επίσπευση της συνεδρίασης της Κ.Ο. της Ν.Δ. η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μελετάται και η αλλαγή εκ νέου του ποσοστού της έκπτωσης για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα ακίνητα, από 20% που προβλέπει η ρύθμιση, σε 30%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεργάτες του Πωθυπουργού σημειώνουν ότι πολλές από τις αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες αφού οι Κ.Ο. των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια έχουν στηρίξει εξαιρετικά αντιδημοφιλή και σκληρά μέτρα και οι βουλευτές καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Τα μάτια βέβαια στο Μαξίμου είναι στραμμένα και στα νομοσχέδια που έρχονται, με τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη και του Γ. Βρούτση προς την τρόικα στη συνάντηση στο Παρίσι «ακόμη κι αν κάνουμε αυτό που μας λέτε τα μέτρα δεν θα περάσουν από τη Βουλή» να ηχούν ακόμη στα αυτιά του κ. Χαρδούβελη και των συνεργατών του. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή