Την Πέμπτη ψηφίζεται η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 13:45
UPD:13:49
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Την Πέμπτη θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το σύστημα αμοιβής στα νοσοκομεία και τη δημιουργία εταιρείας που θα το λειτουργήσει.

Επισημαίνεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής, καθώς η συζήτηση αφορά τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα μιλήσει στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να ταλαιπωρεί την κυβέρνηση, με τις αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. να κορυφώνονται εν όψει και της συζήτησης και της ψηφοφορίας επί των βελτιωτικών ρυθμίσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την κίνηση των 21 βουλευτών να ρωτήσουν τον κ. Χαρδούβελη αν θα υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, βάζοντας στο «κάδρο» των ευθυνών τον πρώην άμισθο σύμβουλο του Γιάννη Στουρνάρα, Νίκο Καραβίτη, διαδέχθηκε ένα επεισόδιο χθες το βράδυ στη Βουλή μεταξύ της βουλευτού της Ν.Δ. Άννας Καραμανλή και του συμβούλου του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη, Γ. Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος είχε μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ για να ενημερώσει τους βουλευτές για τις αλλαγές στο φόρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή