Ανοιχτή «πληγή» ο ΕΝΦΙΑ για την κυβέρνηση

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 10:55
UPD:10:55
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το βράδυ πάντως δεν αναμένονται εκπλήξεις για την κυβέρνηση, αφού όπως λέει στέλεχος της κυβέρνησης, «πρόκειται για βελτιωτικές ρυθμίσεις» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Συνεχίζει να «ταλαιπωρεί» την κυβέρνηση ο ΕΝΦΙΑ με τις αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. να κορυφώνονται εν όψει και της συζήτησης και της ψηφοφορίας σήμερα επί των βελτιωτικών ρυθμίσεων στο Γ΄ θερινό τμήμα της Βουλής.

Την κίνηση των 21 βουλευτών να ρωτήσουν τον κ. Χαρδούβελη αν θα υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, βάζοντας στο «κάδρο» των ευθυνών τον πρώην άμισθο σύμβουλο του Γιάννη Στουρνάρα, Νίκο Καραβίτη, διαδέχθηκε ένα επεισόδιο χθες το βράδυ στη Βουλή μεταξύ της βουλευτού της Ν.Δ. Άννας Καραμανλή και του συμβούλου του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη, Γ. Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος είχε μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ για να ενημερώσει τους βουλευτές για τις αλλαγές στο φόρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κ. Καραμανλή φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Θεοδωρακόπουλο, σε έντονα φορτισμένο κλίμα ρωτώντας τον επί λέξει: «Ξέρετε κύριέ μου ότι οι πολίτες υποφέρουν και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΝΦΙΑ, συζητείται σε πολιτικό επίπεδο εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ωστόσο, όπως παραδέχεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, όταν ο συμφωνημένος εισπρακτικός στόχος με την τρόικα είναι στα 3,2 δισ. ευρώ τα περιθώρια ελιγμών και κυρίως διαφοροποίησης από το γνωστό χαράτσι είναι «εξαιρετικά περιορισμένα».

Βέβαια ο συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο άργησε να χτυπήσει ακόμη κι όταν οι πρώτες ασκήσεις προσομοίωσης τον περασμένο Ιούνιο, έδειξαν το μέγεθος του προβλήματος.

Το βράδυ πάντως δεν αναμένονται εκπλήξεις για την κυβέρνηση, αφού όπως λέει στέλεχος της κυβέρνησης, «πρόκειται για βελτιωτικές ρυθμίσεις», παρά το γεγονός ότι το όριο της αξίας της περιουσίας που προστέθηκε για τους δικαιούχους της έκπτωσης έχει προκαλέσει μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ.

Τουλάχιστον, λένε τώρα στο κυβερνητικό επιτελείο, «προλάβαμε και δεν πλήρωσε κανείς πολίτης το λάθος». Ωστόσο γνωρίζουν ότι το πλήρωσε η κυβέρνηση η οποία τώρα «τρέχει» να διορθώσει την εικόνα της στο εκλογικό σώμα και μάλιστα εντός των ασφυκτικών πλαισίων του προϋπολογισμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή