Νίκη με σούπερ ανατροπή ο Παναθηναϊκός, 2-1 τον Πανιώνιο

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014 23:31
UPD:23:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
A- A A+

Με απίστευτη ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παναθηναϊκός απέφυγε την έκπληξη στο άδειο λόγω τιμωρίας «Απόστολος Νικολαΐδης» και νίκησε τον Πανιώνιο 2-1, καταγράφοντας την πρώτη φετινή νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

Η «παγερή» ατμόσφαιρα, η κόπωση από το ταξίδι στη Δανία και τον αγώνα με τη Μίντιλαντ την περασμένη Πέμπτη καθώς και η απουσία του Μπεργκ έπαιξαν το ρόλο τους στο κακό θέαμα του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ορεξάτοι, αλλά αν εξαιρεθεί η φάση στο 2ο λεπτό με τον Γιαννακόπουλο να σώζει την εστία του στο κοντινό σουτ του Μέντες, πέραν τούτου ουδέν…

Προϊόντος του χρόνου οι «κυανέρυθροι» ισορρόπησαν και δυσκόλεψαν την ανάπτυξη των αντιπάλων τους, με τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να χάνουν το ρυθμό τους και κατ΄ επέκταση να μην μπορούν να απειλήσουν.

Στο δεύτερο μέρος και με το περιθώριο να έχει στενέψει ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για το γκολ πιο πιεστικά. Στο 63΄ η κεφαλιά του Πέτριτς πέρασε μόλις άουτ, στο 65΄ ο Σίλντεφελντ απέτυχε να κάνει την προβολή από κοντά και στο 68΄ ο Γιαννακόπουλος έκανε εκπληκτική απόκρουση σε τακουνάκι του Μέντες.

Τελικά οι «κυανέρυθροι» όχι μόνο αντιπαρήλθαν χωρίς απώλεια αυτό το δύσκολο πεντάλεπτο, αλλά «σόκαραν» τον αντίπαλό τους σκοράροντας στο 85΄, όταν ο Κοτσόλης απέκρουσε το σουτ του Γιάννου αλλά ο Μπουμάλ πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 0-1.

Οι παίκτες του Αναστασίου, πάντως, δεν παράτησαν το παιχνίδι και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ατζαγκούν, μετά από κεφαλιά-πάσα του Μέντες, ενώ η εκπληκτική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου, με κεφαλιά του Πέτριτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Παρά τη νίκη, πάντως, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε για δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Η απουσία του Μπεργκ κάνει δύσκολο το «εύκολο γκολ», ενώ η απουσία ενός ικανού πλέι μέικερ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Στον αντίποδα ο Πανιώνιος υπήρξε μαχητικός, έφτασε κοντά σε μια μεγάλη νίκη αλλά ομάδα που προηγείται στο 85΄ και χάνει το παιχνίδι στις καθυστερήσεις απλά δεν έχει χαρακτήρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις