Προβληματίζουν ΕΝΦΙΑ, διεύρυνση και αντιρατσιστικό

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 18:49
UPD:18:51
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όπως έλεγαν βουλευτές και των δύο κομμάτων θα περιμένουν την επόμενη εβδομάδα όπου θα έρθει η νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή για να δουν τις αλλαγές και αναλόγως θα πράξουν.

A- A A+

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ με αγωνία αναμένεται η αντίδραση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης στο τελικό σχέδιο για τις αλλαγές του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στον ΕΝΦΙΑ.

Από την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προέκυψε ότι οι παρεμβάσεις στο φόρο θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν μόνον στα ακίνητα των οικισμών που οι τιμές τους ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού.

Όπως έλεγαν βουλευτές και των δύο κομμάτων θα περιμένουν την επόμενη εβδομάδα όπου θα έρθει η νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή για να δουν τις αλλαγές και αναλόγως θα πράξουν.

Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά και τις αντιδράσεις για το αντιρατσιστικό τόσο από πλευράς των 38 βουλευτών που ζήτησαν να συμπεριληφθεί και η ποινικοποίηση της άρνησης των διώξεων των χριστιανικών πληθυσμών της Τουρκίας όσο και εκείνων που διακριτικά σε πρώτη φάση σημειώνουν ότι το άνοιγμα δεξιότερα της ΝΔ «ακυρώνεται» από τέτοιες κινήσεις.

Η κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου να αναβάλει για μία εβδομάδα τη σχετική συζήτηση στη ν/σ επιτροπή της Βουλής είναι ενδεικτική του προβληματισμού που επικρατεί, ενώ βουλευτές του κόμματος δεν αποκλείουν τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο να παραπεμφθεί στις γνωστές ελληνικές καλένδες.

Την ίδια ώρα τα αμφίπλευρα ανοίγματα, έτσι όπως  εκφράστηκαν κυρίως δια στόματος Άδωνι, προκαλούν και τις πρώτες δημόσιες αντιδράσεις.

Η σημερινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι με κάποιους από αυτούς που ακούγονται ότι θα επιστρέψουν στο κόμμα δεν θα μπορούσε ούτε να καθίσει στα ίδια έδρανα, είναι απολύτως ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί.

Τουλάχιστον, όπως εύχεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, από την ερχόμενη εβδομάδα θα κυριαρχήσει η συνάντηση στο Παρίσι και το μείζον θέμα του ελληνικού χρέους και των φοροελαφρύνσεων και «θα σταματήσουν οι γκρίνιες».         

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή