Οι πρώτες αντιδράσεις για τη διεύρυνση της Ν.Δ.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 10:18
UPD:11:05
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Μπορεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης να «στήνει» ομάδα συνεργαζομένων με τη Ν.Δ. με απώτερο στόχο την προεδρική εκλογή και με βασικό αποδέκτη τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών και τους ΑΝΕΛ, ωστόσο εντός της Ν.Δ. έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους οι πρώτες αντιδράσεις.

Μάλιστα οι αντιδράσεις αυτές είναι «διατασικές» αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Πρωθυπουργού διατυπώνονται ενστάσεις για το κατά πόσο το άνοιγμα στον Γ. Καρατζαφέρη και η επίκληση του «κομμουνιστικού κινδύνου» από τον ίδιο, εξυπηρετεί το άνοιγμα και προς την κεντροδεξιά.

«Είμαι υπέρ της διεύρυνσης, αλλά είμαι αντίθετος σε λογικές τύπου Βορίδη και Γεωργιάδη», έλεγε χθες στέλεχος του κόμματος δίνοντας ένα σαφέστατο δείγμα γραφής για τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται εντός της Ν.Δ. μεταξύ των κεντρογενών και των στελεχών της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.

Προβληματισμός υπάρχει και για το αν η χρονική στιγμή ενδείκνυται για ανάλογους σχεδιασμούς αφού είναι πολλοί εκείνοι που εκτιμούν ότι προέχει η διαπραγμάτευση με την πλευρά των δανειστών. Άλλωστε αν οι τελευταίοι επιμείνουν και δεν «ανοίξουν» το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους, είτε πολύ περισσότερο τη συνδέσουν με ένα νέο μνημόνιο, είτε δεν δώσουν το «οκ» για τις φοροαπαλλαγές που σχεδιάζει ο Πρωθυπουργός, «δύσκολα θα φτάσουμε στον Φεβρουάριο του 2015 και στην εκλογή ΠτΔ».

Την ίδια ώρα, μετά τον Τ. Μελά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης σημείωσε χθες στο Mega ότι οι ΑΝΕΛ μπορούν να στηρίξουν μια υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής για ΠτΔ από την παρούσα Βουλή υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ενώ ο Ανδ. Λυκουρέντζος σημείωσε στον Real fm ότι ήρθε η ώρα για την κεντροδεξιά να προτείνει Πρόεδρο. Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος με μήνυμά του στη σελίδα του στο facebook απέκλεισε κάθε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και σεναρίων «μεγάλου συνασπισμού».

Προβληματισμός επικρατεί και για τη λύση που θα δοθεί για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τις αντιδράσεις για το αντιρατσιστικό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι εξελίξεις στην καθημερινότητα του πολίτη είναι εκείνες που θα θα καθορίσουν και τις εξελίξεις στην πολιτική σκακέρια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή