Μουντιάλ 2014 (6ος όμιλος): Ιράν-Νιγηρία 0-0

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 23:50
UPD:23:58
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

«Λευκή» ισοπαλία για Ιράν - Νιγηρία.

A- A A+

Η πρώτη ισοπαλία και μάλιστα «λευκή» είναι γεγονός στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, με τις Νιγηρία και Ιράν να μένουν στο 0-0 στην «Αρένα ντα Μπασάδα» της Κουριτίμπα, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα στον 6ο όμιλο.

Οι «πράσινοι αετοί» ξεκίνησαν δυνατά θέλοντας να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης από νωρίς, αλλά η επιθετικότητά τους εξαντλήθηκε σε ένα σουτ του Μόουζες (3΄) που απέκρουσε ο Χατζίτζι  κι άλλο ένα (9΄) από τον Όμπι Μίκελ, ο οποίος αστόχησε ελάχιστα.

Προϊόντος του χρόνου οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρός βρήκαν τα πατήματά τους στο χορτάρι της χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 34΄, όταν ο Ενιάμα με εξαιρετικά αντανακλαστικά απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Κουτσανεζάντ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη πιο μέτριο, με τους αντίπαλους να αναλώνονται σε άστοχα εκτός περιοχής σουτ, όπως έκανε για τη Νιγηρία ο Εμενίκε (58΄) και  για το Ιράν οι Κουτσανεζάντ (50΄, 67΄)  και Αντρανίκ  (81΄).

Απολύτως φυσιολογικό λοιπόν το αποτέλεσμα, αφού οι Αφρικανοί δεν κατόρθωσαν να αιφνιδιάσουν στην αρχή και στη συνέχεια δεν ρίσκαραν να δώσουν χώρους στην ασιατική ομάδα, πουν πάντως δεν πήρε τη βοήθεια που ανέμενε από τα «αστέρια» της, Ντεζάγκα και Νεκουνάμ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις