Μουντιάλ 2014 (7ος όμιλος): Γερμανία-Πορτογαλία 4-0

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 20:55
UPD:20:58
A- A A+

Επίδειξη δύναμης έκανε η Γερμανία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, διαλύοντας με 4-0 την Πορτογαλία στο «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ, στην 100ή συμμετοχή της στη διοργάνωση και ενώπιον της Καγκελαρίου της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ «τρομοκράτησαν» με την εμφάνισή τους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θέλουν το βήμα παραπάνω σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής και το κυριότερο, έδειξαν πως έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο στόχο τους.

Αφού ξεπέρασαν χωρίς απώλειες τις φάσεις του 5ου (σουτ Αλμέιδα) και 8ου λεπτού (σουτ Ρονάλντο), με τον Νόιερ να αποκρούει, τα «πάντσερ» έβαλαν μπροστά τις… μηχανές και «κονιορτοποίησαν» τους Ίβηρες.

Στο 9΄ το σουτ του Κεντίρα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 11΄ ο Περέιρα έκανε πέναλτι στον Γκέτσε, με τον Μίλερ να νικά εύκολα τον Πατρίσιο από τα 11 μέτρα και να ανοίγει το σκορ στο 12ο λεπτό. Στο 32΄ ο Χούμελς σηκώθηκε εντυπωσιακά σε εκτέλεση κόρνερ νικώντας Πέπε, Άλβες και με κεφαλιά έγραψε το 2-0, για να κριθεί το παιχνίδι ουσιαστικά στο 37΄.

Ο Πέπε επιβεβαίωσε όλους εκείνους που θεωρούν ότι δεν διαθέτει και το υψηλότερο ποδοσφαιρικό IQ του κόσμου, καθώς όχι μόνο έκανε φάουλ στον Μίλερ προτάσσοντας τον αγκώνα του αλλά στη συνέχεια της φάσης πήγε και κόλλησε το κεφάλι του στον πεσμένο στο έδαφος αντίπαλό του.

Ο Μίλοραντ Μάζιτς τον έστειλε χωρίς δεύτερη σκέψη στα αποδυτήρια, οι Πορτογάλοι έμειναν να αγκομαχούν και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κλήθηκαν να ανέβουν «Γολγοθά», καθώς ο Μίλερ με «ξερό» σουτ έκανε το 3-0.

Ο άσσος της Μπάγερν Μονάχου σφράγισε έτσι αμετάκλητα τη μοίρα του αγώνα αλλά δεν είχε τελειώσει το έργο του, αφού στο 78΄ έφτασε στο χατ-τρικ και τέθηκε επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερ, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να επαναλάβει το επίτευγμα της Νότιας Αφρικής το 2010, όταν είχε αναδειχθεί πρώτος «κανονιέρης» με 5 γκολ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις