Το προφίλ του νέου ΥΠΟΙΚ στα βελγικά μέσα ενημέρωσης

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 15:34
UPD:15:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στο ότι ο κ. Χαρδούβελης είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αλλά και στο ότι ο προκάτοχός του Γ. Στουρνάρας αναμένεται να είναι ο επόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

A- A A+

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έγινε θέμα και στα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη European Voice με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει ανασχηματισμό» αναφέρεται στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ειδικότερα στην ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Γκίκα Χαρδούβελη, «έμπειρο οικονομολόγο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, οικονομικό σύμβουλο και επικεφαλής οικονομικών μελετών του ομίλου της Eurobank».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στο ότι ο κ. Χαρδούβελης είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αλλά και στο ότι ο προκάτοχός του Γ. Στουρνάρας αναμένεται να είναι ο επόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα χρακτηριστικά, τα προσόντα και η εμπειρία του νέου υπουργού Οικονομικών φιλοξενούνται και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας La Libre Belgique:

«Ο Κώστας Χαρδούβελης, 59 ετών, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και οικονομικός σύμβουλος της Eurobank, μία από τις κύριες ελληνικές τράπεζες, υπήρξε διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ανάμεσα στο Νοέμβριο του 2011 και το Μάιο 2012, στις χειρότερες για την ελληνική κρίση, στιγμές. Πεπεισμένος ευρωπαϊστής και προερχόμενος από το χώρο της κεντροαριστεράς, όπως και ο προκάτοχός του, Γιάννης Στουρνάρας, ο κ. Χαρδούβελης είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, όπου είχαν διαγραφή σχεδόν 106 δισ. ευρώ ομολόγων, των ιδιωτών πιστωτών, κυρίως τραπεζών. Εμπειρογνώμονας στη μακροοικονομία, ο νέος υπουργός αναμένεται να συνεχίσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της χώρας. Πρέπει επίσης να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους του για να επιχειρήσει να μειώσει το τεράστιο δημόσιο χρέος στο 175% περίπου του ΑΕΠ».

Τέλος, σε σχετικό με την ελληνική οικονομία δημοσίευμα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe αναφέρεται ότι η ξαφνική παραίτηση, στις 5 Ιουνίου, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη προκάλεσε την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή