Μουντιάλ 2014: Σε επιφυλακή η κυβέρνηση της Βραζιλίας για το ενδεχόμενο απεργίας της αστυνομίας

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 12:26
UPD:12:48
REUTERS/STRINGER/BRAZIL

Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια 24ωρης απεργίας έξω από το στάδιο Amadeu Teixeira, στο Μανάους (φωτογραφία αρχείου - 28 Απριλίου 2014). Η ένταση είναι πολύ υψηλή μετά τις απεργίες που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες, σε διάφορες πόλεις που συμμετέχουν στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

A- A A+

Τα γήπεδα δεν είναι έτοιμα. Τα αεροδρόμια επίσης. Δεκαεπτά ημέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, η χώρα που θα το φιλοξενήσει ακόμη ασχολείται με τα βασικά κι αυτονόητα.

Η κυβέρνηση φοβάται ότι η αστυνομία μπορεί να «χτυπήσει» κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και είναι έτοιμη να απευθύνει έκκληση προς την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη, καθώς κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του τουρνουά θέλει να σιγουρέψει το μέγα ζήτημα της ασφάλειας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην αστυνομία απειλώντας να χρεώσει το κόστος για την πιθανή χρήση της Εθνικής Δύναμης Δημόσιας Ασφάλειας στις επαγγελματικές ενώσεις της.

Η ένταση είναι πολύ υψηλή μετά τις απεργίες που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες, σε διάφορες πόλεις που συμμετέχουν στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ειδικά το Ρεσίφε και το Σαλβαδόρ ντε Μπάια υπήρξαν πεδία ταραχών και λεηλασιών, με συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα θύματα.

Πριν από λίγες ημέρες η πολιτική αστυνομία άρχισε να απέχει από τα καθήκοντά της σε 13 ομοσπονδιακές Πολιτείες, εκ των οποίων οι 6 «συμμετέχουν» στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις