Μπάσκετ Α1: Τζάμπολ στον τελικό των «αιωνίων»

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 12:33
UPD:12:35
ICON PRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στον κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκό, που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με απολογισμό 25 νίκες και μόλις μία ήττα, εκείνη της πρεμιέρας από τους «ερυθρόλευκους».

A- A A+

Από το ΟΑΚΑ ξεκινά απόψε η σειρά των τελικών στην Α1 Ανδρών (22:00, ΝΕΡΙΤ), που φέρει αντιμέτωπους για ένατη συνεχή χρονιά και συνολικά 14η τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού αθλητισμού.

Το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στον κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκό, που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με απολογισμό 25 νίκες και μόλις μία ήττα, εκείνη της πρεμιέρας από τους «ερυθρόλευκους».

Στα χρονικά των τελικών σειρών το πλεονέκτημα έδρας ανατράπηκε σε πέντε περιπτώσεις: μία φορά από τον Ολυμπιακό (1993) και τέσσερις από τον Παναθηναϊκό (1999, 2009, 2011, 2013).

Οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει πέντε τίτλους με πλεονέκτημα έδρας και τέσσερις με μειονέκτημα, ενώ ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής τρεις φορές με πλεονέκτημα έδρας και μία με μειονέκτημα.

Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει το 34ο πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ ο Ολυμπιακός ευελπιστεί να κατακτήσει τον 11ο τίτλο στην ιστορία του, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει κάποια στιγμή να «σπάσει» την έδρα του αντιπάλου του.

Για τον τεχνικό της πειραϊκής ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, θα είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που θα κοουτσάρει σε τελικούς, ενώ αντίθετα για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη θα είναι η πρώτη. Ως γνωστόν, ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες ενώ ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (26/5, 19:45) στο ΣΕΦ.

Σήμερα, επίσης, ξεκινά η σειρά των «μικρών τελικών», με τον Πανιώνιο να υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη τον ΠΑΟΚ (18:30, NOVASPORTS 2 ), για να αναδειχθεί η ομάδα που θα καταταγεί τρίτη.

Και αυτή η σειρά κρίνεται επίσης στις 3 νίκες, με τον δεύτερο αγώνα της να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (26/5, 17:30), στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις