Μπάσκετ Α1: Η συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 20:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι προπονητές και οι παίκτες του Παναθηναϊκού του Ολυμπιακού του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Κώστας Χαβατζάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

A- A A+

Αμφίρροπες αναμετρήσεις, υψηλό ανταγωνισμό και θέαμα ανάλογο των απαιτήσεων υποσχέθηκαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων που από αύριο ρίχνονται στη μάχη των τελικών και των «μικρών τελικών».

«Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αρχίζει μία μεγάλη σειρά τελικών κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουνε το πρωτάθλημα. Οδηγός μας είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια όσον αφορά στους αγώνες με τον Ολυμπιακό κι ελπίζω να γίνουν επίσης και σε ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα» δήλωσε ο προπονητής Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης.

«Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ως προπονητής πρώτη φορά θα είμαι σε τελικούς Α1, αλλά όλοι έχουμε υπάρξει σε διαδικασία τελικών και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσει ο καθένας στο στόχο του. Επειδή τα πλέι οφ είναι η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ και τους τελικούς τους παρακολουθεί πολύς κόσμος να δείξουμε και στην εξέδρα ένα όμορφο θέαμα. Θα ήταν πραγματικά καλό» πρόσθεσε.

Ο ομόλογός του στον Ολυμπιακό, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Επιθυμία όλων μας ήταν να ήμασταν στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας. Μετά την αξιοπρόσεκτη πορεία και των δύο ομάδων, αφού δεν προκριθήκαμε, έχουμε στόχο το πρωτάθλημα. Η προετοιμασία μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τόσο από άποψη τακτικής όσο και φυσικής κατάστασης. Το να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ δεν είναι καθόλου εύκολο, από θέμα γηπέδου και ατμόσφαιρας, σε συνδυασμό με την ποιότητα του Παναθηναϊκού».

Για το θέμα της βίας επισήμανε ότι «ρεαλιστικά, η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα είναι η χειρότερη της Ευρώπης. Παντού είναι καλύτερα από εδώ, από θέμα βίας. Στη Φενέρ ή στη Μακάμπι, κανείς δεν ασχολείται με τον αντίπαλο. Η δική μου δουλειά είναι να μιλάω με τους παίκτες μου μόνο για μπάσκετ. Δεν ασχολούμαστε αν θα πέσει κροτίδα στο ΟΑΚΑ ή αν θα είναι ο Τανατζής διαιτητής ή κάτι άλλο. Αφήνω ανεπηρέαστους τους παίκτες μου. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε σ’ αυτή τη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά. Καλούμαστε να υπερασπιστούμε την τρίτη θέση απέναντι στον ΠΑΟΚ, ομάδα που σεβόμαστε απόλυτα, μας ξέρουν και τους ξέρουμε καλά και δίκαια βρίσκεται εδώ. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια. Θεωρώ ότι μπορούμε να πούμε πως η χρονιά είναι θετική. Δεν είναι εύκολο να είσαι τρίτος σ’ ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να προκρίνεσαι στην επόμενη φάση του EuroCup».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «οι μικροί τελικοί είναι μόνο για το γόητρο, παρ΄ όλα αυτά φέτος έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, βγάζοντας τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό εκτός. Πετύχαμε το στόχο μας και ξέρουμε πως στα πλέι οφ ο Πανιώνιος βασίζεται στη σκληρή άμυνα. Όλοι οι παίκτες του προσπαθούν σε κάθε φάση του παιχνιδιού και θα είναι δύσκολοι οι αγώνες για εμάς. Πιστεύω, όμως πως κι εμείς μπορούμε να σπάσουμε το πλεονέκτημα της έδρας και να βγούμε 3οι».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ευχήθηκε «να δούμε ωραία παιχνίδια, χωρίς επεισόδια, χωρίς ακρότητες. Ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να δει ωραία παιχνίδια. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι ένα συν για εμάς, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα από μόνο του. Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτική ομάδα κι εμείς θα πρέπει ν’ ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Θα δούμε θέληση πάθος και από τις δύο ομάδες».

Ο Βασίλης Σπανούλης προσυπέγραψε τις δηλώσεις του πρώην συμπαίκτη του λέγοντας «να γίνουν καλά παιχνίδια, χωρίς ακρότητες και η καλύτερη ομάδα ας κερδίσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με 2 και 3 αντιπάλους πάνω σου, αλλά πρέπει να βρω λύσεις, να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου που είναι ελεύθεροι και να βρίσκονται ανοιχτοί χώροι στο παρκέ για τους άλλους. Πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ο Γιάννης Αθανασούλας δήλωσε: «Τα πλέι οφ είναι ένα νέο πρωτάθλημα. Ξεκινάμε από μηδενική βάση έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, όμως. Εύχομαι να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας και να τερματίσουμε εμείς στην 3η θέση».

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης, τέλος, υπογράμμισε: «Ίσως η σειρά των “μικρών τελικών” να μην παίζει ρόλο, αλλά για εμάς είναι το τέλος μίας μακράς πορείας και θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα. Θα γίνουν μεγάλα παιχνίδια, αλλά εμείς δεν θα μπορέσουμε να τα δούμε. Θέλω να το πω παρουσία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, πως ίσως θα μπορούσαν να γίνονται εναλλάξ οι αγώνες και όχι ίδιες ημέρες με τους τελικούς».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις