Champions League: Ο ημιτελικός των αουτσάιντερ

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 12:43
UPD:12:46
EPA/KIKO HUESCA

Στιγμιότυπο από την προπόνηση της Ατλέτικο Μαδρίτης εν όψει της αναμέτρησης με την Τσέλσι.

A- A A+

Με τους πρώτους ημιτελικούς συνεχίζεται σήμερα και αύριο το Τσάμπιονς Λιγκ, που φέρει την Ατλέτικο Μαδρίτης να υποδέχεται απόψε την Τσέλσι και αύριο τη Ρεάλ να φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου, στον πρόωρο τελικό της φετινής διοργάνωσης.

Στη συνάντηση του «Βιθέντε Καλντερόν» θα συγκρουστούν οι ομάδες που κατάκτησαν τα δύο τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ, δύο σύλλογοι με παραπλήσια αγωνιστική φιλοσοφία, που εμφορούνται από το μαχητικότατο και άκρως ανταγωνιστικό πνεύμα των προπονητών τους.

Τόσο οι «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε όσο και οι «μπλε» του Ζοζέ Μουρίνιο αποτελούν σύνολα που μπορεί να μην χαρακτηρίζονται από περίσσευμα ταλέντου, είναι όμως ομάδες που ο αντίπαλος θα πρέπει να «φτύσει αίμα» για να τις νικήσει, εάν τις νικήσει.

Η ομάδα της Μαδρίτης, που επιστρέφει στα ημιτελικά της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης ύστερα από 40 χρόνια, βαδίζει ακάθεκτη προς την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία, ενώ προέρχεται από νίκη στην πριμέρα ντιβιζιόν.

Από την πλευρά τους οι Λονδρέζοι υπέστησαν ήττα-σοκ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τη Σάντερλαντ (1-2) και ουσιαστικά απώλεσαν κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα, με τη Λίβερπουλ στο +5 τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη.

Ο «Τσόλο» Σιμεόνε όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα αλλά θα παρατάξει την ισχυρότερη δυνατή ενδεκάδα, αφού και ο Κουρτουά θα παίξει κανονικά παρά το δανεισμό του από την… Τσέλσι και ο Αρντά Τουράν είναι εντάξει.

Όσον αφορά στο «στρατόπεδο» του Μουρίνιο, ο Πορτογάλος δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ιβάνοβιτς και τον τραυματία Ετό. Αμφίβολος είναι ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος δεν είναι απολύτως έτοιμος, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μάτιτς και Σαλάχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις