UEFA: «Πράσινο φως» για Κουρτουά

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 14:31
UPD:16:57
EPA/Fernando Alvarado

Ο Βέλγος τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης Τιμπό Κουρτουά κατά τη διάρκεια της  προπόνησής του στο αθλητικό κέντρο Cerro del Espino.

A- A A+

«Πράσινο φως» για τη συμμετοχή του Τιμπό Κουρτουά στους ημιτελικούς της Τσέλσι με την Ατλέτικο Μαδρίτης «άναψε» η UEFA κι ο Βέλγος γκολκίπερ θα μπορέσει να ενισχύσει κανονικά τους «ροχιμπλάνκος».

Ο πρόεδρος της Ατλέτικο σε πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που διέρρευσαν από τον Τύπο,  σύμφωνα με τις οποίες οι Μαδριλένοι θα έπρεπε να καταβάλλουν ένα σημαντικό ποσό στην Τσέλσι, στην περίπτωση συμμετοχής του Βέλγου πορτιέρε στα ημιτελικά, εφόσον οι δύο ομάδες κληρώνονταν στην τετράδα.

Τελικά αυτό συνέβη και θα μονομαχήσουν για μια θέση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με το πρόβλημα του Κουρτουά να βγαίνει ξανά στην επιφάνεια. Τελικά τη λύση έδωσε η UEFA, που τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία τα όσα μπορεί να έχουν συμφωνήσει οι δυο ομάδες σε ιδιωτικό επίπεδο, δεν ισχύουν για τις επίσημες διοργανώσεις της!

Αυτό σημαίνει ότι Ατλέτικο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Κουρτουά στους αγώνες που ακολουθούν με τους Λονδρέζους, που κατέχουν τα δικαιώματά του (αγωνίζεται δανεικός την τελευταία τριετία στους «ροχιμπλάνκος»).

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει: «Σε απάντηση στις αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το θέμα του Τιμπό Κουρτουά, η UEFA θα ήθελε να επαναλάβει τη θέση της.

Η ακεραιότητα των αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την UEFA. Τόσο το UEFA Champions League, όσο και ο Πειθαρχικός Κανονισμός της UEFA περιέχουν σαφείς διατάξεις που απαγορεύουν αυστηρά σε οποιαδήποτε ομάδα να ασκήσει, ή να επιχειρεί να ασκήσει, οποιαδήποτε επιρροή πάνω στους ποδοσφαιριστές.

Επομένως, η ενδεχόμενη συμφωνία ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των συλλόγων που θα μπορούσε να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, είναι άκυρο και μη εφαρμόσιμο.

Επιπλέον, οποιαδήποτε προσπάθεια να επιβληθεί μια τέτοια διάταξη θα αποτελούσε σαφή παραβίαση τόσο των κανονισμών του UEFA Champions League, όσο και του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA και επομένως, θα τιμωρηθεί αναλόγως». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις