Champions League: Πέρασε η Τσέλσι, «λαχτάρα» για Ρεάλ

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 11:35
UPD:11:40
REUTERS/DYLAN MARTINEZ
A- A A+

Το γκολ στο «Παρκ ντε Πρενς» αποδείχθηκε πολύτιμο για την Τσέλσι, καθώς της έδωσε την άνεση να ψάξει το τέρμα της πρόκρισης στα ημιτελικά ως το τελευταίο λεπρό στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ» και τελικά να το βρει με τον Μπα στο 87΄, αφήνοντας «ξερή» την Παρί Σεν Ζερμέν. 

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο είχαν ηττηθεί στο Παρίσι με 3-1, έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή επικρατώντας με 2-0 και σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου πλέον με την καθοδήγηση του πιο έμπειρου στη διοργάνωση προπονητή μπορεί τα πάντα!

Το παιχνίδι δεν φάνηκε πάντως να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για την Τσέλσι, αφού μόλις στο 18΄ ο καλύτερος παίκτης των Λονδρέζων, ο Αζάρ, έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Με το «άστρο» που έχει όμως ο Μουρίνιο αυτό που αρχικά φάνηκε ως μεγάλη ατυχία αποδείχθηκε... ευτυχία, αφού ο Σίρλε που αντικατέστησε τον Βέλγο διεθνή ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο προς την πρόκριση ανοίγοντας το σκορ στο 32΄, από... πλάγιο άουτ του Νταβίντ Λουίζ που βρήκε μόνο τον Γερμανό στο πέναλτι!

Στο 50΄ μάλιστα ο Σίρλε είχε δοκάρι, όπως και ο Όσκαρ σε εκτέλεση φάουλ τρία λεπτά αργότερα. Στη συνέχεια η Παρί έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Καβάνι και Λαβέτσι και τελικά το πλήρωσε, όταν στο 87΄ ο Μπα έκανε το 2-0 και άφησε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Στον άλλο χθεσινό προημιτελικό η Ρεάλ είδε τον «χάρο με τα μάτια της», πέρασε εφιαλτική νύχτα στη Βεστφαλία απέναντι σε μια εξαιρετική Μπορούσια Ντόρτμουντ (στον πάγκο ο Παπασταθόπουλος) αλλά το 2-0 των Γερμανών δεν ήταν αρκετό για να καλύψει το 0-3 της Μαδρίτης και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έμεινε εκτός.

Στο 17΄ ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε το πέναλτι του Ντι Μαρία κι από εκείνο το σημείο το γήπεδο άρχισε να... κατηφορίζει. Ο Ρόις σκόραρε δύο φορές, αρχικά στο 24΄ και ύστερα στο 37΄. Το «Signal Iduna Park» πήρε... φωτιά καθώς η μισή δουλειά είχε γίνει και η Ντόρτμουντ έψαχνε ένα γκολ για την παράταση κι άλλο ένα για απευθείας πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι υπολόγιζαν όμως χωρίς τον... Μχιταριάν, καθώς ο Αρμένιος δεν είναι υπερβολικό να λεχθεί ότι «κατέστρεψε» την ομάδα του χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 65ο λεπτό ο πλέι μέικερ των «κιτρινόμαυρων» πήρε την ασίστ του Ρόις, πέρασε και τον Κασίγιας και σε άδεια εστία σούταρε στο δοκάρι (!), ενώ στο 68΄ βρέθηκε πάλι απέναντι στον Ισπανό τερματοφύλακα, όπως και λίγο αργότερα, αλλά νικήθηκε και τις δύο φορές και το 2-0 έμεινε ως το τέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις