Σούπερ Λίγκα: Ο... αδιάφορος ΟΦΗ νίκησε 3-2 την Ξάνθη

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 21:03
UPD:21:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο παίκτης του ΟΦΗ Χρήστος Μπούρμπος (αριστερά) και ο παίκτης της Ξάνθης Κάλβο (δεξιά) διεκδικούν την μπάλα.

A- A A+

Το εντός έδρας παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό θα κρίνει το μέλλον της Ξάνθης στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η ακριτική ομάδα ηττήθηκε 3-2 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε δύο φορές στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά θα πρέπει πάση θυσία την τελευταία αγωνιστική να νικήσει τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια εάν θέλει να παραμείνει στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στο μπαράζ παραμονής, ανάλογα, βέβαια, και με τα άλλα αποτελέσματα των διεκδικητών της παραμονής.

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που ήθελε τη νίκη και μπήκε πιο δυνατά στο ματς από τους Κρητικούς. Το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά, μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί πολύ γρήγορα στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό με το πέναλτι του Κάλβο (το κέρδισε ο Μάνταλος).

Δεν το έβαλαν κάτω οι Κρητικοί και πίεσαν για την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σκόρερ ο νεαρός Ροβίδης στο 39΄ ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Κυριακίδη και από κοντά «έγραψε» το 1-1.

Τελικά, η Ξάνθη μπήκε προηγούμενη στ' αποδυτήρια με 2-1, μετά το τραγικό λάθος του Φερνάντεζ που έδωσε την ευκαιρία στο Γούτα να βάλει ξανά μπροστά τους ακρίτες ακριβώς στο 45ο λεπτό. Αμέσως μετά ο Κυριακίδης έκανε μεγάλη επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Ντουντού, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Κρητικών στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι δεν...παράτησαν το ματς σε καμία στιγμή του αγώνα και στο 79΄ ανταμείφθηκαν για τη διάθεση που έδειξαν. Ο Περογαμβράκης με κεφαλιά ισοφάρισε (2-2), με τους Ακρίτες να τα δίνουν όλα στα τελευταία λεπτά για το γκολ της νίκης, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν. Και σα να μην έφτανε αυτό στο 83΄ ο Μπούρμπος είχε δοκάρι, ενώ τρία λεπτά μετά με πέναλτι του Μιλιάζες έγινε το 3-2, που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του αγώνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις