Champions League: Σε Μαδρίτη και Παρίσι τα φώτα

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 09:43
REUTERS/SUSANA VERA

Προπόνηση της Ντόρτμουντ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

A- A A+

Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνονται απόψε (21:45) με τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων συναντήσεων, που φέρουν αντιμέτωπες τη Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι.

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της ισπανικής πρωτεύουσας θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι, όταν το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ απέκλεισε τη «βασίλισσα» του Ζοζέ Μουρίνιο επικρατώντας 4-1 στη Γερμανία με ισάριθμα γκολ του Λεβαντόφσκι και χάνοντας 2-0 στη ρεβάνς.

Φαβορί είναι η Ρεάλ, αφού η Ντόρτμουντ δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στην περυσινή κατάσταση, ενώ έχει πληγεί από αρκετούς τραυματισμούς. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι ο Κάρλο Αντσελότι και οι παίκτες του θα έχουν εύκολο έργο απέναντι σε μια έμπειρη, δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα, που έχοντας χάσει κάθε ελπίδα στην Μπουντεσλίγκα έχει εστιάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Μαρσέλο, ενώ ο Κλοπ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Λεβαντόφσκι και στους τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι και Μπέντερ. 

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει στο «Παρκ ντε Πρενς» η συνάντηση της Παρί με την Τσέλσι. Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με βαθύπλουτους ιδιοκτήτες, όπως είναι ο Άραβας Νάσερ Αλ-Κελαϊφί της πρωταθλήτριας Γαλλίας και ο Ρώσος Ρόμαν Αμπράμοβιτς των «μπλε». Δύσκολος και ισορροπημένος αγώνας με επισφαλή τα προγνωστικά, αφού η Παρί διαθέτει κλάση και ατομική ποιότητα, ενώ οι Λονδρέζοι έχουν στον πάγκο την... «αλεπού» της διοργάνωσης, Ζοζέ Μουρίνιο.

Για τους γηπεδούχους ο τεχνικός τους Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει στους Φαν Ντερ Βιλ και Μενέζ, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής έχει καταστρώσει τα σχέδιά του χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνει τους τραυματίες Ετό και Κόουλ, καθώς και τους Μάτιτς, Σαλάχ οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις