Champions League: Η ώρα των προημιτελικών

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 12:18
UPD:13:36
EPA/JUANJO MARTIN

Στην αποψινή βραδιά ξεχωρίζει, σαφέστατα, ο ισπανικός «εμφύλιος» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα που θα είναι η γηπεδούχος και στην Ατλέτικο Μαδρίτης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με τους πρώτους προημιτελικούς, συνεχίζεται σήμερα και αύριο η κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην αποψινή βραδιά ξεχωρίζει, σαφέστατα, ο ισπανικός «εμφύλιος» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα που θα είναι η γηπεδούχος και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, δηλαδή των δύο ομάδων που διεκδικούν και τον τίτλο (μαζί με τη Ρεάλ) στην ιβηρική χώρα, με τους «ροχιμπλάνκος» να είναι πρώτοι και τους «μπλαουγκράνα» δεύτερους.

Η Μπαρτσελόνα ευελπιστεί να βάλει απόψε τις βάσεις που θα της επιτρέψουν να κάνει ρεκόρ καταγράφοντας την έβδομη συνεχή συμμετοχή στους ημιτελικούς, ενώ το εκπληκτικό δημιούργημα του Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε, που θα παίξει στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1997, θα αναζητήσει την πρόκριση στον ημιτελικό, όπου για τελευταία φορά είχε βρεθεί πριν από 40 χρόνια, δηλαδή το 1974! 

Την ίδια ώρα (21:45) θα ξεκινήσει και ο αγώνας στο «Όλντ Τράφορντ» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και την Μπάγερν Μονάχου. Ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί, καθώς η ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες θεωρητικά δεν είναι σε θέση ούτε να κοιτάξει τους πρωταθλητές Ευρώπης, που όμως θα πρέπει να αποδείξουν στο χορτάρι την ανωτερότητά τους, απέναντι σε αντίπαλο με «ειδικό βάρος».

Οι δύο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί στον αλησμόνητο τελικό το 1999, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (Σέρινγχαμ, Σόλσκιερ) είχαν πάρει κυριολεκτικά το Κύπελλο από τα χέρια των Βαυαρών, που προηγούνταν 1-0 ως το 90΄. Πάντως, τις άλλες δύο φορές που είχαν συναντηθεί στη διοργάνωση σε διπλούς αγώνες η Μπάγερν ήταν εκείνη που χαμογέλασε, αποκλείοντας τη Γιουνάιτεντ τόσο την περίοδο 2000-2001 (1-0, 2-1) όσο και τη σεζόν 2009-2010 (2-1, 2-3). 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις