Νέες ψηφιακές κάμερες από την Olympus

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 12:42
UPD:13:37
Olympus

H Stylus TOUGH TG-3 της Olympus.

A- A A+

Η Olympus ανακοίνωσε δύο νέα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών καμερών, την ανθεκτική Stylus Tough TG-3 και την Stylus SH-1, που διαθέτει ικανότητα οπτικού zoom 24x και σύστημα σταθεροποίησης πέντε αξόνων.

Η Stylus Tough TG-3 αποτελεί τη νέα έκδοση ανθεκτικής κάμερας της Olympus, διαδεχόμενη το μοντέλο TG-2. Το νέο μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει κάτω από το νερό σε βάθος μέχρι 15 μέτρα, μπορεί να αντέξει πτώση από ύψος έως 2,1 μέτρα και να «υποφέρει» πίεση ίση με βάρος 100 κιλών. Παράλληλα, είναι ανθεκτική στη σκόνη και μπορεί να λειτουργήσει έως και στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Το εν λόγω μοντέλο διατηρεί τον φακό f2.0-4.9 25-100mm με ικανότητα οπτικού zoom 4x, σε συνδυασμό με μακροσκοπική λειτουργία Focus Stacking, η οποία επιτρέπει τις λήψεις σε αποστάσεις έως και 10 χιλιοστά από το αντικείμενο, χωρίς θολούρες και παραμορφώσεις. Η λειτουργία του Focus Stacking είναι αντίστοιχη με τη λειτουργία HDR που συναντάται σε άλλα μοντέλα καμερών και smartphones.

Παράλληλα, η κάμερα διαθέτει νέο αισθητήρα BSI CMOS ανάλυσης 16 Megapixel, σε αντίθεση με τα 12 Megapixel της προγενέστερης TG-2. Επίσης, έχει εξοπλιστεί με ταχύτερο επεξεργαστή εικόνας, τον Olympus TruePic VII. Η Olympus Stylus TG-3 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά τον Ιούνιο.

OLYMPUS

Η Olympus Stylus SH-1

Το δεύτερο μοντέλο που παρουσίασε η εταιρεία, είναι η Stylus SH-1, η οποία δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την σειρά Olympus PEN, με εναλλάξιμους φακούς. Επιπλέον η SH-1 θα πρέπει να θεωρείται εξέλιξη της SH-50 iHS με το zoom των 24x, από την οποία δανείζεται τον ίδιο αισθητήρα και επεξεργαστή.

Πιο αναλυτικά, η Stylus SH-1 διαθέτει αισθητήρα BSI CMOS ανάλυσης 16 Megapixel, φακό  25-600mm f/3.0-6.3, ικανότητα οπτικού zoom 24x και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν σε μοντέλα με εναλλάξιμα οπτικά μέρη. Διαθέτει επεξεργαστή εικόνας TruePic VII, οθόνη διαγωνίου 3 ιντσών, ικανότητα δικτύωσης μέσω Wi-Fi και ικανότητα λήψης βίντεο σε ποιότητα Full HD. Η SH-1 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά τον ερχόμενο Μάιο.

Προτεινόμενα για εσάς