Νέα ναυαρχίδα για την Canon

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 17:22
CANON

Η νέα G1 X Mark II ενσωματώνει αισθητήρα CMOS 1,5 ίντσας, υψηλής ευαισθησίας και ανάλυσης 12,8 Megapixel, ο οποίος επιτυγχάνει τιμές ISO 100-12800.

A- A A+

Η Canon, ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα, PowerShot G1 X Mark II, που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων.

Η νέα G1 X Mark II ενσωματώνει αισθητήρα CMOS 1,5 ίντσας, υψηλής ευαισθησίας και ανάλυσης 12,8 Megapixel, ο οποίος επιτυγχάνει τιμές ISO 100-12800. Σύμφωνα με την Canon, πρόκειται για έναν αισθητήρα 4,5 φορές μεγαλύτερο από έναν αισθητήρα 1/1,7 ίντσας που συναντάται σε επίπεδο επαγγελματικών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Ο αισθητήρας συνεργάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 6, ο οποίος με τη σειρά του περιλαμβάνει το σύστημα HS της Canon που αποδίδει μικρότερους χρόνους αυτόματου focus. Επιπλέον, η PowerShot G1 X Mark II χρησιμοποιεί 31 σημεία Auto Focus (AF), έναντι 9 σημείων της προκατόχου της, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα τις βελτιωμένες ικανότητες autofocus.

Σε ότι αφορά τα οπτικά μέρη χρησιμοποιείται ο νέος φακός f/2.0 - f/3.9, που αποδίδει οπτικό zoom 5x και ενσωματώνει το σύστημα ελέγχου Dual Control Rings, το οποίο επιτρέπει δυνατότητες zoom και focus αντίστοιχα με των καμερών της κατηγορίας DSLR. Η νέα κάμερα της Canon διαθέτει οθόνη LCD διαγωνίου 3 ιντσών, με δυνατότητα περιστροφής 180 μοίρες προς τα επάνω και 45 μοίρες προς τα κάτω.

Επιπρόσθετα, υποστηρίζει τις τεχνολογίες Wi-Fi και NFC (Near Field Communication) που επιτρέπουν την ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή, smartphones ή άλλες περιφερειακές, ηλεκτρονικές συσκευές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η G1 X Mark II αποτελεί το πρώτο μοντέλο, της σειράς G της Canon που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC.

Επιπλέον, η κάμερα ενσωματώνει ένα νέο χαρακτηριστικό, με το οποίο είναι εφικτός ο απομακρυσμένος χειρισμός της, μέσω συγχρονισμού με ένα smartphone ή ένα tablet. Τέλος, η PowerShot G1 X Mark II είναι σε θέση να πραγματοποιήσει λήψεις βίντεο σε ανάλυση 1080p.

Προτεινόμενα για εσάς