Ευρωλίγκα: Η Μπαρτσελόνα «κατάπιε» και τη Μάλαγα

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 23:25
UPD:23:41
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα απέδειξε γι' άλλη μια φορά ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Οι Καταλανοί πέρασαν νικηφόρα και το εμπόδιο της Μάλαγα στην Ανδαλουσία, με 77-61, και με το 11/11 στο Top 16 εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση του Ε΄ ομίλου.

Το αποτέλεσμα στον ισπανικό «εμφύλιο» αναμενόταν με μεγάλη αγωνία από τις δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, καθώς με τη Μάλαγα (και την Φενερμπαχτσέ) είναι οι τέσσερις που δίνουν τη μάχη για την 3η και 4η θέση του ομίλου, που οδηγούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η ήττα της Μάλαγα, 6η σε 11 αγωνιστικές, έφερε τριπλή ισοβαθμία (Ολυμπιακός, Μάλαγα. Φενερμπαχτσέ), με τους «ερυθρόλευκους» να υπερτερούν έναντι των αντιπάλων τους.

Εξυπακούεται ότι η αναμέτρησης της 12ης αγωνιστικής, Μάλαγα-Ολυμπιακός, έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ο ηττημένος χάνεται, ενώ ο νικητής θα βρεθεί πολύ κοντά στην πρόκριση.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, που έχει 6 νίκες και 5 ήττες, αντιμετωπίζει την ερχόμενη εβδομάδα τη Μπαρτσελόνα στο «Παλαου Μπλαουγκράνα». Η αποστολή των «πρασίνων» είναι πάρα πολύ δύσκολη απέναντι στη μοναδική αήττητη ομάδα του Top 16, ωστόσο, ακόμη και σε περίπτωση ήττα η ελληνική ομάδα θα εξακολουθήσει να ελπίζει στην πρόκριση, αρκεί στις δύο αγωνιστικές που θα απομένουν να επικρατήσει εντός έδρας της Μάλαγα κι εκτός του Ολυμπιακού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις