Ευρωλίγκα: Πρώτος «τελικός» στο ΣΕΦ με Λαμποράλ Κούτσα

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 10:09
UPD:10:14
ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Τον πρώτο από τους τέσσερις «τελικούς» που έχει μπροστά του για να περάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας δίνει απόψε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα (21:30, ΔΤ).

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες  εάν θέλουν να μείνιουν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Τυχόν ήττα από την ουσιαστικά αδιάφορη Λαμποράλ θα είναι «καταδικαστική» για την ελληνική ομάδα, η οποία στις 10 αγωνιστικές του Top 16 έχει ρεκόρ 5 νίκες-5 ήττες, ενώ οι Βάσκοι 2 νίκες και 8 ήττες.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από 4 σερί ήττες στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας, ωστόσο, στις τρεις από αυτές δεν είχε τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής άσσος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του στο γόνατο και είναι «ετοιμοπόλεμος», γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Τα προβλήματα, πάντως, είναι αρκετά για το Γιώργο Μπαρτζώκα, που μετά το Γιώργο Πρίντεζη δεν υπολογίζει ούτε το Στράτο Περπέρογλου. Ο πρώτος ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι δεν θα προλάβαινε το ματς με τους Ισπανούς, εξαιτείας των ενοχλήσεων που έχει στη μέση του, αντίθετα, για το δεύτερο όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά. Ο Περπέρογλου υπέστη θλάση στη διάρκεια της τελευταίας προπόνσης και θα μείνει περίπου 3 εβδομάδες εκτός δράσης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός του αποψινού αγώνα θα χάσει και το καθοριστικό ματς που ακολουθεί με τη Μάλαγα, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές.

Απών από τη Λαμποράλ Κούτσα θα είναι ο τραυματίας Χάμιλτον.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις