Ευ. Βενιζέλος: Ξεχωριστά στη Βουλή το θέμα των τραπεζών και η συμφωνία με τρόικα

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 16:00
UPD:16:15
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Το θέμα των τραπεζών θα έρθει στη Βουλή ξεχωριστά από τη συμφωνία με την τρόικα, έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς, για το εάν κατέληξαν στο αν θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα σε ένα ή περισσότερα άρθρα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «θα πάει σωστά, όπως πρέπει».

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι το θέμα των τραπεζών θα έρθει ξεχωριστά.

Ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για τα κοινωνικά κριτήρια στη βάση των οποίων θα γίνει η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τη συνάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε ρόλο σκηνοθέτη μιας νέας επιχείρησης  εξαπάτησης του ελληνικού λαού, συναντήθηκαν αποκρύπτοντας, για άλλη μια φορά, το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας τους με τη τρόικα».

Στη κριτική που ασκεί στη κυβέρνηση με αφορμή τη συνάντηση των δυο εταίρων, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και αποσιωπούν το πλεόνασμα ανεργίας  και κοινωνικής δυστυχίας που γέννησε η πολιτική τους».

Σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, σχολιάζει ότι «μοιράζουν ψίχουλα προεκλογικά, όταν προηγουμένως άρπαξαν τα καρβέλια πάνω από το τραπέζι. Οδηγούν τη χώρα σε μια νέα μνημονιακή  εποχή, προωθώντας μέτρα ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των εισοδημάτων  και διάλυσης των ταμείων ασφάλισης, που διευκολύνουν τις ομαδικές απολύσεις».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια νέα μνημονική συμφωνία», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή