Σούπερ Λίγκα: Καλλονή-Βέροια 0-3

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 21:30
UPD:21:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.
A- A A+

Πολύ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού σημείωσε η Βέροια, που με χατ-τρικ του Μπεν (έφτασε τα 13 στη φετινή Σούπερ Λίγκα) επιβλήθηκε της Καλλονής στο ΟΑΚΑ με 3-0, στην τελευταία αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Ημαθίας ξέφυγε ύστερα από πολύ καιρό από την προτελευταία θέση, αφού προσπέρασε τον Πλατανιά και πλέον είναι 16η, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νικήτρια έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 52ο λεπτό, λόγω αποβολής του Σισοκό.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου κύλησε στη μετριότητα, με τις ομάδες να υποπίπτουν σε πολλά λάθη που απέβησαν εις βάρος του ρυθμού και κατ΄ επέκταση της ποιότητας. Φάσεις αξιόλογες δεν υπήρξαν, με μοναδικές «υποφερτές» στιγμές ένα σουτ του Μπαργκάν (5΄) που δεν ανησύχησε τον Χογκ κι άλλο ένα του Λεονίνιο (13΄), που μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.

Ένα μακρινό φάουλ του Λεοζίνιο στο 34΄ δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που φάνηκαν απειλητικοί δύο φορές στο δίλεπτο 37΄-38΄, αρχικά με το σουτ του Μπαργκάν να περνά δίπλα από την εστία του Χογκ και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Βεργώνη να φεύγει δίπλα από την εστία της Καλλονής.

Η Καλλονή δεν έλαβε τα «μηνύματα» κι έτσι από το 43ο λεπτό βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, καθώς η αντεπίθεση της Βέροιας βρήκε «γυμνή» την άμυνα της Καλλονής, η κάθετη πάσα βρήκε τον Μπεν ο οποίος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλό του και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Χογκ με το 0-1.

Εκ διαμέτρου αντίθετο το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με μια χαμένη ευκαιρία του Γκονσάλβες τον οποίο νίκησε ο Χογκ στο 51΄, ενώ στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν με αποβολή τον Σισοκό, που ως τελευταίος παίκτης κράτησε τον Μανούσο και τον ανέτρεψε εκτός περιοχής.

Η Καλλονή είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Λεοζίνιο στο 54΄, όταν το σουτ του Βραζιλιάνου από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της Βέροιας και στο 63΄ ο ίδιος παίκτης σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα της Λέσβου πίεζε για την ισοφάριση, αλλά δεν μπορούσε να βρει στόχο, καθώς στο 68΄ το σουτ του Περόνε έφυγε άουτ, ενώ στο 73΄ ο Καντιμοίρης ύψωσε... «απαγορευτικό» στον Λεοζίνιο, που δεν μπόρεσε να τον νικήσει από το ύψος του πέναλτι.

Τελικά τα γκολ ήρθαν από την απέναντι πλευρά, με τον ασταμάτητο Μπεν να κερδίζει το πέναλτι από τον Χογκ στο 83ο λεπτό και να το εκτελεί εύστοχα ο ίδιος στο 85΄, ενώ στο 86΄ ο επιθετικός της Βέροιας ολοκλήρωσε την «παράστασή» του στο ΟΑΚΑ φτάνοντας στο χατ-τρικ, όταν σε αντεπίθεση πλάσαρε και πάλι τον Χογκ για το τελικό 0-3.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις