Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 3-0 από την Μπενφίκα

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 23:53
UPD:23:55
EPA/TIAGO PETINGA

Το γκολ του Γκαϊτάν.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-0 στη Λισσαβόνα από την Μπενφίκα και αποχαιρέτησε Γιουρόπα Λιγκ και ευρωπαϊκό αήττητο, ενώ οι Λουζιτανοί θα συνεχίσουν στη διοργάνωση. Η μακεδονική ομάδα κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κατσουράνη στο 68ο λεπτό, με την πορτογαλική ομάδα που είχε νικήσει και στη Θεσσαλονίκη (1-0) να σκοράρει όλα τα γκολ της από εκείνο το σημείο και ύστερα.

Μετά την παρέλευση του πρώτου δεκάλεπτου οι Πορτογάλοι πίεσαν αρκετά τον ΠΑΟΚ και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γλύκου, με τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα να είναι πανέτοιμος οσάκις χρειάστηκε να επέμβει.

Στο 11ο λεπτό ο Καρντόσο κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του «Δικέφαλου» αλλά το σουτ του Παραγουανού βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να χάσει σπουδαία ευκαιρία ο ΠΑΟΚ στο 15΄, από λάθος του Αρτούρ: στο σουτ του Λούκας έξω από την περιοχή ο τερματοφύλακας έχασε την μπάλα αλλά με υπερπροσπάθεια την ξαναπρόλαβε ελάχιστα πριν περάσει τη γραμμή.

Οι παίκτες του Ζεσούς ενέτειναν την πίεση κι έτσι στο 16΄ η κεφαλιά του Καρντόσο πέρασε πάνω από το δοκάρι, στο 21΄ ο Γλύκος επενέβη στο σουτ του Σάλβιο, στο 27΄ ο Ινσαουράλδε κόντραρε σωτήρια στο σουτ του Γκαϊτάν, για να επέμβει εκ νέου σωτήρια ο Γλύκος στα σουτ των Καρντόσο στο 35΄ (φάουλ με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος) και Γκαϊτάν στο 39΄.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να παγώσει το «Λουζ» στο 51΄, όταν ύστερα από κόρνερ η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μαντούρο σε άδεια εστία δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να ανοίξει το σκορ.

Η αποβολή του Κώστα Κατσουράνη για την ανατροπή του Λίμα (68΄) σήμανε την αρχή του τέλους για την ομάδα του Στέφενς, που είδε τον Γκαϊτάν να ανοίγει το σκορ με το φάουλ που είδε κερδίσει η ομάδα του στην ίδια φάση, τον Λίμα να ευστοχεί στο πέναλτι (78΄) από το χέρι του Μαντούρο και τον Μάρκοβιτς να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 79΄.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις