Europa League: Ο ΠΑΟΚ έχασε το ευρωπαϊκό αήττητο, 0-1 η Μπενφίκα

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 21:49
UPD:21:50
Icon/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο «Δικέφαλος» δεν κατόρθωσε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του στην Τούμπα απέναντι στην Μπενφίκα.

A- A A+

Στον έβδομο αγώνα έμελλε να σταματήσει το φετινό ευρωπαϊκό αήττητο του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» δεν κατόρθωσε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του στην Τούμπα απέναντι στην Μπενφίκα, ηττήθηκε 1-0 με γκολ που δεν έπρεπε πάντως να μετρήσει και η ρεβάνς του «Λουζ» στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, την επόμενη Πέμπτη, έγινε πια πολύ δύσκολη.

Σε ένα ιδιαίτερα «σφιχτό» παιχνίδι οι δύο αντίπαλοι εστίασαν στην ανασταλτική λειτουργία, με την Μπενφίκα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική λόγω των τριών σημαντικών απουσιών της (Καρντόσο, Γκαράι, Γκαϊτάν).

Από την πλευρά των γηπεδούχων οι παίκτες του Στέφενς πίεσαν αρκετά, για να μην επιτρέψουν στους Πορτογάλους να έχουν κατοχή της μπάλας. Ως εκ τούτου οι καλές φάσεις ήταν είδος εν… ανεπαρκεία και οι αντίπαλοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις απειλής κυρίως από τις «στημένες μπάλες», χωρίς επιτυχία πάντως.

Ουσιαστικά, η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν η φάση στο 30ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Πέρεζ βρήκε τον Σίλβιο, τον οποίο κάλυπτε η άμυνα του ΠΑΟΚ, αυτός ελευθερώθηκε ωραία και σούταρε στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Γλύκου.

Το παιχνίδι συνεχιζόταν στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο και στην επανάληψη, με τον Λάζαρ να έχει ένα καλό μα άστοχο σουτ στο 48΄,  αλλά στο 59ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν: στην μπαλιά που έγινε στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ ο Τζούρισιτς κατέβασε με το στήθος και ο Λίμα με σουτ έκανε το 0-1, με τον σκόρερ όμως να βρίσκεται σε θέση οφ σάιντ που δεν καταλογίστηκε.

Η είσοδος των Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδη έκανε πιο επιθετικούς τους γηπεδούχους, που όμως και πάλι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στο 82΄ ο Γλύκος έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Μάρκοβιτς, ο Ινσαουράλδε στο 86΄ υποχρέωσε τον Αρτούρ σε δύσκολη επέμβαση και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις