Δ. Αβραμόπουλος: Προϋπόθεση για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια μια ανεξάρτητη Ουκρανία

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 15:32
UPD:15:36
EUROKINISSI/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΕΘΑ

Ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Σύνοδο Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Προϋπόθεση για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια αποτελεί μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία, υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου του NATO στις Βρυξέλλες.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνόδους και σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλος, έμφαση δόθηκε στη δημοκρατική νομιμότητα, στον σεβασμό των δημοκρατικών αξιών και στο κράτος Δικαίου, τονίζοντας ότι «υποστηρίζουμε μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ουκρανία».

Τα θέματα που απασχόλησαν τη σύνοδο της Συμμαχίας ήταν, επίσης, η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, η θαλάσσια προστασία, αλλά και το Αφγανιστάν ενόψει της αποχώρησης της πολυεθνικής δύναμης.

Όσον αφορά τη θαλάσσια προστασία, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε τη συνδρομή της Ελλάδας στη ναυτική δύναμη ταχείας ανάπτυξης και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα συμμετέχει και παρεμβαίνει στις διαδικασίες για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ δεδομένου ότι, όπως παρατήρησε, «σε τελική ανάλυση αποβλέπουν στην ενίσχυση της Συμμαχίας, αλλά και στον ρόλο της χώρας μας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή