Blackphone… πιο ασφαλές δε γίνεται

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 14:15
UPD:14:15
REUTERS/ALBERT GEA

Η συσκευή ενσωματώνει έναν μοναδικό συνδυασμό λειτουργικού συστήματος και εργαλείων λογισμικού, τα οποία προσφέρουν ασφάλεια στις συνομιλίες την οποία δεν προσφέρει καμία από τις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά.

A- A A+

Όπως ακριβώς είχαν δεσμευτεί οι δημιουργοί του, το Blackphone, η ασφαλέστερη συσκευή smartphone στον κόσμο, λανσαρίστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη.

Πιο συγκεκριμένα, η SGP Technologies, κοινοπραξία των Silent Circle και Geeksphone, παρουσίασαν και επίσημα το Blackphone, το οποίο θεωρείται ως η συσκευή που παρέχει στον κάτοχό της τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ελέγχου.

Η συσκευή ενσωματώνει έναν μοναδικό συνδυασμό λειτουργικού συστήματος και εργαλείων λογισμικού, τα οποία προσφέρουν ασφάλεια στις συνομιλίες την οποία δεν προσφέρει καμία από τις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Πιο αναλυτικά, η συσκευή «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα PrivatOS, το οποίο βασίζεται στο γνωστό Android και συνδυάζεται μία πλήρη σουίτα εφαρμογών ασφαλείας.

Τα εργαλεία που βρίσκονται προ-εγκατεστημένα στο Blackphone βρίσκονται συγκεντρωμένα στη σουίτα εφαρμογών Silent Circle, η οποία περιλαμβάνει τα Silent Phone, Silent Text και Silent Contacts. Παρέχεται ακόμη δυνατότητα ανώνυμης περιήγησης στο Διαδίκτυο, υπηρεσία VPN μέσω του Disconnect και υπηρεσίες ασφαλούς αποθήκευσης δεδομένων στο cloud μέσω του SpiderOak. Επιπρόσθετα, το Blackphone διαθέτει το εργαλείο Smart WiFi Manager.

Οι κάτοχοι της συσκευής θα λαμβάνουν συχνές, ασφαλείς ενημερώσεις SOTA (Secure Over-The-Air) για το λειτουργικό σύστημα PrivatOS, κατευθείαν από την SGP Technologies. Επίσης, μέσω του Blackphone Activation Wizard θα μπορεί να γίνεται διαχείριση και ανανέωση των συνδρομών για τη σουίτα εφαρμογών Silent Circle.

Σε ότι αφορά το hardware, η συσκευή ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή SoC χρονισμένο στα 2GHz, οθόνη HD IPS διαγωνίου 4,7 ιντσών, μνήμη RAM μεγέθους 2GB, διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 16GB και υποστηρίζει την πρόσβαση στα δίκτυα 802.11n WiFi, LTE, HSPA+ και τις τεχνολογίες Bluetooth 4.0 και GPS. Σε ότι αφορά τις multimedia δυνατότητές του διαθέτει κύρια κάμερα, με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel με flash και εμπρόσθια κάμερα για βίντεο-συνομιλίες, ανάλυσης 1,3 Megapixel. Όπως σημειώνεται από τους δημιουργούς της συσκευής, ορισμένα από τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι να παραδοθούν οι πρώτες συσκευές.

Η συσκευή Blackphone είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελίες έναντι του ποσού των 629 δολαρίων, συν τα έξοδα αποστολής. Στην τιμή περιλαμβάνονται, εκτός από τη συσκευή, διετής συνδρομή για τη σουίτα Silent Circle, ετήσια συνδρομή για τρεις χρήστες του πακέτου «Friends and Family», διετής συνδρομή στο Disconnect, διετής συνδρομή στο Spider Oak και έναν φορτιστή. Η συσκευή θα διατεθεί και από εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε συγκεκριμένες αγορές (Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία).

Προτεινόμενα για εσάς