Blackphone: Το ασφαλές smartphone

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 12:18
UPD:12:35

Το εν λόγω τηλέφωνο διαθέτει, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, όλα τα εργαλεία και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορεί να συνομιλεί κάποιος χωρίς να παρακολουθείται. 

A- A A+

Το πρώτο smartphone στον κόσμο το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει ανωνυμία και ασφάλεια επικοινωνιών στον χρήστη του αποτελεί το Blackphone.

Το εν λόγω τηλέφωνο, οι προπαραγγελίες του οποίου θα αρχίσουν στις 24 Φεβρουαρίου (στο πλαίσιο της παρουσίασής του στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη) διαθέτει, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, όλα τα εργαλεία και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορεί να συνομιλεί κάποιος χωρίς να παρακολουθείται. Όπως σημειώνεται, είναι τελείως ανεξάρτητο από παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες λιανικής.

«Μπορείτε να κάνετε και να λάβετε ασφαλείς τηλεφωνικές κλήσεις, να ανταλλάξετε με ασφάλεια μηνύματα και να αποθηκεύσετε αρχεία. Επίσης, μπορείτε να κάνετε video chat και να περιηγηθείτε με ασφάλεια και να καταστήσετε τη δραστηριότητά σας ανώνυμη μέσω VPN» αναφέρουν οι κατασκευαστές του.

BLACKPHONE

Για τους σκοπούς ανάπτυξης του Blackphone συνεργάστηκαν η Silent Circle και η Geeksphone, ενώ το όλο πρόγραμμα χαίρει της υποστήριξης σημαντικών μορφών στον χώρο της ασφάλειας υπολογιστών, όπως ο Φιλ Ζίμερμαν (πρόεδρος της Silent Circle και δημιουργός του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης PGP), ο Χαβιέ Αγκουέρα (συνιδρυτής και CEO της Geeksphone) και ο Τζον Κάλας (συνιδρυτής και στέλεχος της Silent Circle). Αξίζει να σημειωθεί ότι το λειτουργικό σύστημα, PrivatOS, είναι βασισμένο στο Android και προσαρμοσμένο στα δεδομένα της «ασφαλούς» λειτουργίας. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Οι αποκαλύψεις που έγιναν σχετικά με την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την NSA, στο πλαίσιο της υπόθεσης Σνόουντεν, έχουν αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον όσον αφορά σε ασφαλείς υπηρεσίες και μέσα επικοινωνίας, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο.

Προτεινόμενα για εσάς