Αλ. Μητρόπουλος: Οδηγούν σε κραχ τα Ταμεία

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 11:43
UPD:11:44
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

A- A A+

Για τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις κάνει λόγο ο βουλευτή και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή την προωθούμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

«Με τις απώλειες κατ΄ έτος από ανεργία, μείωση μισθών και αδήλωτη-ελαστική εργασία περίπου 7 δισ. προωθούν τη σκληρή μνημονιακή δέσμευση (Ν. 4046/12, σελ. 713) για κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών κατά επιπλέον 3,9%», αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος, ενώ επισημαίνιε ότι στόχος τους, σύμφωνα με άλλη μνημονιακή δέσμευση, είναι η προσαρμογή» μισθών-εισφορών με τα αντίστοιχα της Βουλγαρίας και Ρουμανίας (Ν. 4046/12 σ. 713-14).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «προετοιμάζουν τους ασφαλισμένους για μισθωτή εργασία χωρίς εργοδοτικές εισφορές» και προβλέπει ότι «οδηγούμαστε στο τέλος των εισφορών και κατ΄ επέκταση των συντάξεων. Σε πλήρη αμερικανοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, όπου η ασφάλιση για σύνταξη-περίθαλψη θα αποτελεί προσωπική επιλογή και μόνο του ίδιου του ασφαλισμένου».

Τονίζει τέλος ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα, η Αριστερά με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα επιτρέψει το τελειωτικό αυτό χτύπημα στην καρδιά του κοινωνικού κράτους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή