Μουντιάλ 2014: Ο Πορτογάλος που μάχεται να αποκαταστήσει το Ιράν

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 10:30
UPD:07/05/2014 09:23
EPA/ESTELA SILVA

Ο εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν, Κάρλος Κεϊρός (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν, ο Πορτογάλος Κάρλος Κεϊρός, μετά την πρόκριση της ισλαμικής χώρας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας πασχίζει για να φέρει «υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια» σε μια ομάδα που προέρχεται από ένα κράτος «με κακή φήμη».

Σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα «Folha de Sao Paulo», ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Πορτογαλίας υπογράμμισε ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν πλήττουν «χωρίς αμφιβολία» και το ποδόσφαιρο.

«Ο κόσμος έχει μια λανθασμένη κρίση για το κράτος. Χρειάζεται να ζήσεις εδώ για να αισθανθείς ότι, τελικά, το Ιράν είναι μία χώρα όπως όλες οι άλλες. Οι άνθρωποι κλαίνε, γελούν, φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, περιμένουν στο μποτιλιάρισμα… Οι άνθρωποι εδώ είναι ίδιοι με όλους τους άλλους», τόνισε ο 60χρονος προπονητής.

Ο Κεϊρός είπε επίσης ότι το να παλεύει για την επιβεβαίωση μιας χώρας που είναι από τις πιο παθιασμένες για το ποδόσφαιρο είναι κάτι που τον εμπνέει. «Το Ιράν δεν διαθέτει τεχνητό πάθος για το άθλημα. Εδώ δεν χρειάζεται να το προωθήσεις, όπως συμβαίνει με τις γειτονικές χώρες ή τις ΗΠΑ. Το ποδόσφαιρο είναι στην ψυχή των Ιρανών», δήλωσε ο πρώην τεχνικός της Νότιας Αφρικής και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Κεϊρός παραδέχθηκε ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων η Εθνική ομάδα του Ιράν δεν έχει «ούτε τους παίκτες, ούτε την εμπειρία που διαθέτουν άλλες χώρες», προσθέτοντας ότι ακόμη κι έτσι, πάντως, είναι πεπεισμένος ότι θα παρουσιάσει στη Βραζιλία μια καλά προετοιμασμένη ομάδα.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ψήφισε τον Λιονέλ Μέσι και όχι τον συμπατριώτη του Κριστιάνο Ρονάλντο για τη «Χρυσή Μπάλα 2013», εξήγησε ότι το έκανε επειδή εκείνη η ψήφος «αντιπροσώπευε τη συλλογική άποψη του ιρανικού ποδοσφαίρου». Ο ίδιος, πάντως, διευκρίνισε πως θεωρεί «σωστό» το ότι οι περισσότεροι προπονητές του κόσμου τίμησαν τον Ρονάλντο. «Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις