Μουντιάλ 2014: «Κληρώνει» για πέντε γήπεδα την Τρίτη

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 17:54
UPD:07/05/2014 09:23
EPA/STEFFEN SCHMIDT

Η FIFA αναζητά εναλλακτικές λύσεις τόσο για την Κουριτίμπα, όσο και για τις άλλες πόλεις, στην περίπτωση που τα έργα ανακατασκευής των γηπέδων δεν ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

A- A A+

Ξεκινάει την Κυριακή και ολοκληρώνεται την Τρίτη (18/02) η αξιολόγηση των ανθρώπων της FIFA για τα 5 στάδια της Βραζιλίας, που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίας ανακατασκευής τους ενόψει των αγώνων που πρόκειται να φιλοξενήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η επίσκεψη που θα έχει τις επόμενες ημέρες στην «χώρα του καφέ» ο γενικός γραμματέας της FIFA, Τζερόμ Βάλκε είναι καθοριστικής σημασίας. Ο εκ των κορυφαίων παραγόντων της παγκόσμιας συνομοσπονδίας αναμένεται στη Βραζιλία την Κυριακή, προκειμένου να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση ετοιμότητας των γηπέδων όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις του τουρνουά.

Η πόλη που θα ελεχθεί ιδιαίτερα είναι η Κουριτίμπα, όπου οι εργασίες του σταδίου «Αρένα ντε Μπαϊσάντα» είναι εκτός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. «Καμία από τις 12 πόλεις δεν μπορεί να χαλαρώσει» έγραψε μεταξύ άλλων στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της FIFA, ο Βάλκε και προσθέτει πως «υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν».

Το τουρνουά ξεκινά στις 12 Ιουνίου, ωστόσο, πέντε από τα 12 γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου και αυτό του Σάο Πάουλο, όπου θα γίνει το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης.

Η FIFA αναζητά εναλλακτικές λύσεις τόσο για την Κουριτίμπα, όσο και για τις άλλες πόλεις, στην περίπτωση που τα έργα ανακατασκευής των γηπέδων δεν ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν την ερχόμενη Τρίτη. Εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, τα 4 ματς που είναι προγραμματισμένα να τελεστούν στην «Αρένα ντε Μπαϊσάντα» να μοιραστούν στις άλλες 11 πόλεις της χώρας. «Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εργασίες που γίνονται στην Κουριτίμπα, προκειμένου να αξιολογήσουμε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο Βάλκε και κατέληξε: «Όπως έχουμε υποσχεθεί θα κοινοποιήσουμε την τελική μας απόφαση στις 18 Φεβρουαρίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις