Μουντιάλ 2014: Διαμαρτυρίες στην Κολομβία για τη φανέλα της Εθνικής ομάδας

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 15:34
UPD:07/05/2014 09:18
TWITTER/@FCFSeleccionCol
A- A A+

Μεγάλη διαμάχη ξέσπασε στην Κολομβία εξαιτίας της μεγάλης ομοιότητας που παρουσιάζει η εμφάνιση μιας ομάδας η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα του Ιράκ κι εκείνης που θα χρησιμοποιήσει η Εθνική ομάδα της νοτιοαμερικανικής χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Στην παρουσίαση του ενδύματος, στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, που επέλεξε να μην προβεί στο παραμικρό σχόλιο προς το παρόν, είχε διαβεβαιώσει ότι η φανέλα της Εθνικής ομάδας είχε περιέκλειε διάφορα στοιχεία του πολιτισμού της χώρας.

Ωστόσο, οι ομοιότητες με τη φανέλα του ιρακινού συλλόγου «Dohuk FC», που έχει τεχνικό χορηγό την Adidas και χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη εμφάνιση από το 2012, πυροδότησε την απόρριψή της στις τάξις των Κολομβιανών φιλάθλων μέσω των κοινωνικών δικτύων, στα οποία δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που συγκρίνουν τα δύο ιμάτια.

Στις φωτογραφίες, λοιπόν, καθίσταται σαφές ότι τα δύο ενδύματα έχουν το ίδιο χρώμα, έχουν τις ίδιες λωρίδες και η μόνη διαφορά, στην πρώτη ματιά, είναι το σύμβολο της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις